Alexandru Stanean (foto), pana la finalul saptamanii trecute director adjunct al Teraplast Bistrita, a preluat functia de conducere a producatorului de sisteme in domeniul instalatiilor si constructiilor de la inceputul acestei saptamani, dupa ce Traian Simion si-a incheiat mandatul de director general al companiei.

Consiliul de Administratie al Teraplast, intrunit in data de 09 noiembrie 2014, a aprobat incetarea, prin acordul partilor, incepand cu data de 10 noiembrie 2014, a mandatului de director general acordat domnului Traian Simion, care isi va dedica timpul proiectelor personale.

Consiliul de Administratie al Teraplast SA a decis ca atributiile domnului Traian Simion sa fie preluate de catre Alexandru Stanean, actualul director general adjunct al Teraplast SA. Alexandru Stanean (32 ani) s-a alaturat echipei Teraplast din 2007, cand a fost numit membru in Consiliul de Administratie. In decembrie 2012, Stanean a fost mandatat de catre Consiliul de Administratie in functia de director general adjunct al Teraplast, responsabil cu organizarea, conducerea si gestionarea activitatilor comerciale, de operatiuni si de productie.

Din 2010, Stanean este director al subsidiarei Plastsistem (initial director general adjunct, iar apoi director general). In mandatul lui Alexandru Stanean compania Plastsistem si-a dublat cifra de afaceri (de la 43 milioane lei in 2009, la 89,6 milioane lei in 2013) si a ajuns unul din principalii jucatori de pe piata de panouri termoizolante. In perioada urmatoare Alexandru Stanean va avea mandat, atat pentru coordonarea activitatii Teraplast, cat si pentru coordonarea activitatii subsidiarei Plastsistem.

Miza pe un business in usoara crestere

Teraplast, unul dintre cei mai mari producatori de sisteme in domeniul instalatiilor si constructiilor din Romania, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 230 milioane de lei, in usoara crestere fata de nivelul inregistrat in2013, pe fondul evolutiilor prognozate pe fiecare dintre cele patru linii de business ale companiei – Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule si Tamplarie termoizolanta, atat pe piata interna, cat si pe piata externa.

Teraplast estimeaza ca va realiza in 2014 o cifra de afaceri de 230,6 milioane lei, in crestere usoara (1,77%) fata de 2013, insa mai putin cu 12% decat preconiza in bugetul stabilit la inceputul anului. In bugetul rectificat, profitul brut estimat are valoarea de 5,12 milioane lei, mai mult cu 9,48% decat in 2013, dar sub estimarile de la inceputul anului 2014, motivul fiind situatia actuala din piata constructiilor la nivel local.

Cei mai importanti actionari ai companiei sunt Dorel Goia (46,78%) si KJK Fund II (10,03%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri