Combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OT) a raportat o cifra de afaceri de 436 milioane lei (98 milioane euro) in primele noua luni, cu 21,3% mai mare fata de nivelul de 359,4 milioane lei din perioada similara a anului trecut. Pierderile au fost reduse cu circa 8%, la 159,2 milioane lei.

Cresterea cifrei de afaceri s-a datorat majorarii gradului de utilizare a capacitatilor de productie, potrivit unui comunicat al combinatului chimic transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti. Sursa citata precizeaza ca scaderea pierderilor, de la nivelul de 172,7 milioane de lei in perioada ianuarie-septembrie 2013, a fost sustinuta de o mai buna utilizare a resurselor financiare, eliminarea unor cheltuieli si anularea tuturor contractelor de consultanta, relateaza Mediafax.

Valoarea exporturilor Oltchim a urcat in intervalul analizat cu aproape 38%, de la 48,8 milioane de euro la 67,3 milioane de euro. Numarul mediu de salariati a scazut in perioada ianuarie-septembrie cu 21%, la 2.278 de pesoane, de la 2.890 de angajati in primele noua luni ale anului trecut.

Oltchim inregistra la sfarsitul lunii septembrie creante si datorii totale de 3,7 miliarde de lei, in crestere cu 1% fata de 3,66 miliarde de lei in perioada similara din 2013. Combinatul chimic Oltchim a intrat in insolventa in ianuarie 2013. Administratorii judiciari ai combinatului chimic sunt firmele Rominsolv si BDO Business Restructuring. Oltchim este controlat de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 54,8% din actiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri