OMV Petrol, cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei, aloca investitii de circa 30 de milioane euro, planificate pentru 2014-2015, pentru redezvoltarea zacamantului de titei Tazlau, din judetul Bacau.

"OMV Petrom investeste constant in tehnologii noi si metode de recuperare secundara pentru redezvoltarea zacamintelor mature pentru a imbunatati ratele de recuperare a titeiului si gazelor. Acest proiect va contribui la atingerea obiectivului nostru strategic de a stabiliza productia de hidrocarburi din Romania in timp ce rezervele suplimentare deblocate prin aceasta investitie vor intari contributia OMV Petrom la asigurarea securitatii energetice a Romaniei pe termen lung", a precizat Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatile de explorare si productie.

Prin acest proiect, compania isi propune sa creasca gradul de recuperare a titeiului din zacamantul Tazlau prin injectie de apa industriala. Astfel, redezvoltarea zacamantului de la Tazlau presupune 20 de operatiuni de reparatii capitale, construirea unei instalatii de tratare a apei, precum si a unei retele noi de distributie a apei. In urma acestor lucrari, se vor debloca rezerve suplimentare de 3,2 milioane barili de titei, reprezentand 10% din productia anuala a OMV Petrom in Romania.

Tazlau este un zacamant matur de titei, exploatat in peste 60 de tari, iar productia zilnica este echivalentul a 1% din productia OMV Petrom in Romania.

OMV Petrom dezvolta, la finalul anului trecut, 11 proiecte de redezvoltare a zacamintelor. Compania are in plan investitii viitoare de circa 500 milioane euro pentru implementarea proiectelor de acest tip, cu rezerve dovedite si probabile de pana la 100 milioane bep (barili echivalent petrol).

OMV Petrom are o productie anuala de titei si gaze de 66 milioane bep si o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual. Grupul detine o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW si un parc eolian de 45 MW.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri