MedLife vrea sa ajunga anul viitor la afaceri de peste 100 milioane euro, mai mari cu 25% fata de nivelul estimat pentru acest an. Cel mai mare operator de servicii medicale private din Romania anunta si investitii de peste 10 milioane euro, cu achizitii de actiuni la jucatorii din top 10.

Pentru acest an, compania estimeaza o cifra de afaceri de 80 milioane de euro, pastrand proiectia anuntata la inceputul anului. "2015 va reprezenta unul din cei mai importanti ani in dezvoltarea MedLife prin prisma investitiilor pe care vrem sa le derulam. Intentionam sa ne consolidam pozitia de lider pe toate segmentele de business si sa investim in retelele proprii de clinici, spitale, laboratoare si farmacii. In plus, vrem sa derulam 2-3 achizitii la nivel regional. Nu excludem nici achizitia unor pachete majoritare de actiuni ale unor jucatori din top 10 de pe piata serviciilor medicale, indiferent de dimensiunea acestora, in masura in care vor exista astfel de oferte. Valoarea totala a investitiilor va depasi 10 milioane de euro", a declarat, intr-un comunicat, Mihai Marcu, presedinte al Consiliului de Administratie al MedLife.

El apreciaza ca vor interveni schimbari majore pe piata serviciilor medicale. "Piata serviciilor medicale va cunoaste, probabil, schimbari majore in urmatoarele 12-24 de luni, prin prisma tranzactiilor de M&A (fuziuni si achizitii - n.r.) care vor avea loc. De asemenea, va avea loc o repozitionare a jucatorilor locali, acestia urmand fie sa isi consolideze pozitia la nivel regional prin demararea unor investitii de mari dimensiuni si sa intre in competitie directa cu jucatorii de impact la nivel national, fie sa se concentreze pe domenii medicale de nisa, specializate", a aratat Marcu, citat de Mediafax.

MedLife vrea sa dezvolte pe segmentul de spitale, in urmatoarele 3 luni, o noua sectie de cardiologie interventionala si un spital multidisciplinar care va oferi asistenta medicala in regim de spitalizare de zi, ambele in Bucuresti.
MedLife va continua programul de extindere la nivel national pentru clinici, prin deschiderea a patru hyperclinici in Craiova, Cluj, Pitesti si Ploiesti. Totodata, se va extinde si in Capitala, unde isi propune sa deschida o hyperclinica in cartierul Berceni, ajungand astfel la 18 hyperclinici. "Dezvoltarea accelerata din aceasta perioada ne va permite sa crestem si mai mult capacitatea de deservire a clientilor. Astfel, daca in acest moment ne trec anual pragul in jur de 2,5 milioane de clienti, exceptand clientii corporate, cel mai probabil in 2-3 ani vom ajunge sa deservim mai bine de un sfert din populatia Romaniei", a spus Marcu.

Operatorul de servicii medicale private a lansat in acest an trei hyperclinici, la Iasi, Galati si Constanta, a achizitionat doua laboroatoare in Constanta si Iasi si a derulat o serie de investitii in retehnologizarea unitatilor existente, investitiile totalizand sase milioane euro. MedLife va incheia acest an cu 3.150 de angajati, iar pentru anul viitor estimeaza ca va depasi 3.500 de salariati.

In ceea ce priveste piata medicala, presedintele companiei spune ca o importanta majora in evolutia industriei de profil o vor avea si politicile implementate de Ministerul Sanatatii si CNAS. "Speram totusi ca mesajele mediului privat sa fie ascultate si ca autoritatile vor da dovada de predictibilitate si nu se vor mai modifica, in ultimul moment, normele metodologice privind alocarea de fonduri din Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate. Asa cum am mentionat de fiecare data, pentru atragerea de investitii in sanatate este nevoie de predictibilitate pe termen mediu si lung, orice modificare pe termen scurt a legislatiei secundare ducand inevitabil la dezechilibre majore pe piata, respectiv la comprimarea investitiilor de anvergura", a conchis Marcu.

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996. In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 13 clinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Arad, Galati, Iasi si Constanta, 10 laboratoare proprii de analize, 6 spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 30 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 12 centre de excelenta cu specializare unica, 7 farmacii proprii reunite sub brandul PharmaLife Med, si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara. Actionarii MedLife sunt familia Marcu - 51%, fondului privat SGAM Eastern Europe, detinut de o subsidiara a grupului Societe Generale - 36,25% si IFC - 12,75%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri