Fabrica de la Craiova, in care vor lucra 300 de persoane, este si prima unitate de productie a grupului turc din strainatate. Fabrica va deveni operationala in luna octombrie a anului viitor. Unitatea se intinde pe o suprafata de 75.800 mp, dintre care circa 18.500 mp reprezinta fabrica propriu-zisa.

“Ne-am orientat investitia catre Romania datorita conditiilor bune de piata, avantajelor pozitionarii in regiune, a logisticii si stabilitatii economice a tarii. Totodata, deoarece orasul Craiova se afla situat chiar in centrul regiunii in care vom face distributia, vom optimiza distantele din punct de vedere logistic si vom putea ajunge mai repede la consumatori, astfel incat produsele sa se mentina proaspete. Intentia noastra este de a deveni un brand regional si global. Odata cu investitia in Romania, am facut un pas important catre indeplinirea acestui obiectiv”, a spus Firuzhan Kanatlı, presedinte Eti.

Capacitatea de productie in primul an de activitate va ajunge la 11.000 de tone.

Citeste si:

Eti a inceput in urma cu peste 50 de ani in urma productia de biscuiti si prajituri, pornind de la o capacitate de trei tone. Compania detine in prezent sapte fabrici in care lucreaza 7.000 de angajati, unitatea de productie din Romania fiind a opta. Compania exporta produse catre 40 de tari.

Piata biscuitilor, estimata la 240 de milioane de euro potrivit datelor Euromonitor, este impartita de jucatori precum Rostar, Ulker, Alka Group sau Tecsa Business.