Jumbo a inaugurat primul sau magazin din Romania in octombrie 2013, astfel ca nu exista date financiare pentru primul trimestru din anul fiscal anterior. In primele noua luni de activitate in Romania (perioada octombrie 2013-iunie 2014), Jumbo a inregistrat vanzari nete de 8,83 milioane de euro si un profit de 2,14 milioane euro pentru primele doua magazine deschise in Romania, in Bucuresti si Timisoara.

Jumbo a deschis doua noi magazine in Romania, in octombrie si noiembrie, amplasate in Bucuresti, respectiv Oradea. Retailerul grec opereaza o retea totala de 70 de magazine, dintre care 53 in Grecia, 5 in Cipru, 8 in Bulgaria, 4 in Romania si magazinul online e-jumbo. In Macedonia si Albania, reteaua Jumbo functioneaza in sistem de franciza.

Jumbo vrea sa deschida 12-18 magazine in Romania

Jumbo vrea sa deschida 12-18 magazine in Romania

La nivel de grup, Jumbo a raportat vanzari nete de 145,51 milioane euro in primul trimestru al anului fiscal 2014/2015, in urcare de la 131,2 milioane euro in perioada similara a anului trecut. Profitul net a crescut cu aproximativ 2 milioane euro, la 20 milioane euro la finele lunii septembrie. Pe langa jucarii, care reprezinta cea mai mare parte a afacerilor, magazinele companiei ofera produse pentru ingrijirea copiilor, rechizite, produse de sezon, decoratiuni si produse pentru locuinta.

Sursa foto: Jucarii, Shutterstock.com