Ministerul pentru Societatea informationala se asteapta ca operatorul postal belgian bpost sa depuna o oferta financiara angajanta pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni la Posta Romana in luna ianuarie a anului viitor, a declarat luni ministrul Razvan Cotovelea.

Anterior, ministrul anticipa ca oferta bpost ar putea fi depusa in martie-aprilie 2015. "bpost a lucrat foarte bine cu comisia de privatizare a Postei Romane si ne asteptam ca oferta financiara ferma si angajanta sa fie depusa in cursul lunii ianuarie 2015. Interesul statului in procesul de privatizare a Postei Romane este sporirea afacerilor companiei si obtinerea de profit, care va aduce implicit si dividende", a spus Cotovelea, scrie Mediafax.

El a estimat ca negocierile cu bpost ar putea dura 3-4 luni. "Vrem sa vedem planul de investitii al bpost pentru Posta Romana, directiile de dezvoltare a companiei, cum va fi retehnologizata activitatea operatorului si cati salariati vor fi disponibilizati", a spus Cotovelea.

La finele lunii septembrie, bpost a depus singura oferta neangajanta pentru cumpararea a 51% din actiunile Companiei Nationale Posta Romana (CNPR). Cu aproximativ 27.000 de salariati, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.687 de unitati. Actionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

In luna octombrie, ministrul estima ca Posta Romana va incheia anul 2014 cu un profit de 65 milioane de lei. In perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi in fiecare an, care au atins cumulat 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an.
In 2013, pierderile au fost de 29,43 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 1,15 miliarde de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri