Parchetul din Munchen a efectuat perchezitii in localuri ale grupului Airbus, din cauza unor suspiciuni de coruptie privind contracte cu Romania si Arabia Saudita, dezvaluie cotidianul german Süddeutsche Zeitung, in editia de miercuri, potrivit AFP.

Parchetul a confirmat ca acest perchezitii au avut loc in octombrie, relateaza Süddeutsche Zeitung.

Airbus, de asemenea, a confirmat ca estte vizat de o ancheta a justitiei germane. Suspiciunile de coruptie vizeaza contracte de aproximativ 3 miliarde de euro, incheiate cu Arabia Saudita si Romania pentru echipamente care ar garanta securitatea frontierelor lor, potrivit sursei citate.

Parchetul din Munchen ancheteaza mai multe persoane, iar aceste perchezitii au avut loc in localuri ale filialei germane Airbus Defence and Space. Ele au fost efectuate la Ottobrunn si Unterschleissheim, in apropiere de Munchen, precum si la Ingolstadt, Ulm si Friedrichshafen, alte orase din sudul Germaniei.

Parchetul examineaza in prezent transferuri de bani dubioase de mai multe milioane de euro. In 2009, grupul a obtinut un contract de aproape doua miliarde de euro cu Arabia Saudita pentru furnizarea de grile de protectie si utilaje de supraveghere ultramoderne pentru frontiera.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri