In acest an, combinatul siderurgic de la Galati va investi 3 milioane de euro in modernizarea sistemelor de evacuare a apelor uzate, anunta conducerea companiei.

Unul dintre proiectele derulate in 2006 prevede modernizarea fluxurilor de ape uzate la Laminorul de Tabla Groasa nr. 2, din incinta Uzilei de Laminate Plate, si cresterea gradului de siguranta a fluxurilor de evacuare pentru aceste ape.

Potrivit purtatorului de cuvant al companiei, Dorian Dumitrescu, proiectul este evaluat la 1 milion de dolari si va permite reducerea gradului de contaminare a apelor uzate. Alte doua milioane de dolari vor fi investite in imbunatatirea calitatii si controlului apelor uzate provenite de la Uzina Cocso-Chimica si deversate in raul Siret. Vor fi modernizate instalatia de stripare, adica de separare chimica a amoniacului, sistemul de colectare a apelor fenolice, precum si instalatia de tratare biologica a apelor uzate, a declarat Dorian Dumitrescu.

In prezent, Mittal Steel Galati deruleaza 18 proiecte vizand protectia mediului, in valoare totala de 25 de milioane de dolari. Acest program investitional include sub-programe pentru sol, subsol, ape freatice, aer si ape uzate. In ultimii patru ani, Mittal Steel Galati a investit 41,46 milioane de dolari in protectia mediului, din care 12,14 milioane au fost investite in 2005, a precizat Dorian Dumitrescu.

Concernul Mittal Steel detine patru combinate in Romania. Este vorba despre Sidex Galati, Tepro Iasi, Siderurgica Hunedoara si Petrotub Roman, denumite acum Mittal Steel Galati, Mittal Steel Iasi, Mittal Steel Hunedoara si respectiv Mittal Steel Roman.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri