Subsidiara din Romania a producatorului austriac de caramizi Wienerberger a realizat in 2005 o cifra de afaceri de 106,1 milioane de lei si un profit brut de 9,7 milioane de lei, potrivit datelor publicate de companie in Monitorul Oficial.

"In 2005, Wienerberger a optimizat procesul de productie din fabrica de la Gura Ocnitei si a inceput procesul de retehnologizare a fabricii de la Sibiu", a declarat pentru NewsIn Daniel Catanas, membru in Consiliul de Administratie, Productie si Vanzari al companiei.

Cifra de afaceri de aproximativ 30 de milioane de euro inregistrata de companie in 2005 a fost de peste doua ori mai mare decat cea inregistrata in 2004, de 12,6 milioane de euro.

"In 2004, Wienerberger a devenit cel mai mare producator de caramizi din Romania, prin deschiderea fabricii de la Gura Ocnitei, cu o capacitate maxima de productie de 140 milioane de formate normale, in urma unei investitii in valoare de aproximativ 18 milioane de euro, respectiv prin achizitionarea unei a doua unitati de productie, la Sibiu", a mai spus Catanas.

In august 2005, activitatea fabricii de la Sibiu a fost oprita pentru retehnologizare. Investitia totala se va ridica la aproximativ 18 milioane de euro, fabrica urmand sa reia procesul de productie in curand, a mai aratat oficialul companiei.

In urmatorii cinci ani, compania intentioneaza sa mai deschida inca doua sau trei noi fabrici in Romania.

Grupul Wienerberger a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 1,95 miliarde de euro, cu 11 la suta mai mare decat in 2004, si un profit net de 196,4 milioane de euro.

Compania a patruns pe piata romaneasca in 1998 si are in prezent o retea de peste 100 de distribuitori in toata tara.

Grupul Wienerberger a fost infiintat in 1819 si este cotat la Bursa din Viena din 1869.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri