Romania este prezenta cu sapte firme in clasamentul Deloitte 2014 Technology Fast 500 EMEA, cresterea medie a afacerilor in ultimii cinci ani fiind de 575%.

Raportul, realizat in 20 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), stabileste ierarhia celor mai dinamice entitati publice si private care isi desfasoara activitatea in tehnologie, media, telecomunicatii, domeniul farmaceutic si tehnologii curate, pe baza veniturilor obtinute pe o perioada de cinci ani, arata Mediafax.

"Suntem impresionati sa vedem atatea companii romanesti in clasamentul din acest an. Prezenta lor este o dovada ca acestea isi propun sa aiba drept motor de crestere inovatia - un deziderat extrem de dificil intr-un mediu de afaceri atat de competitiv. Totodata, demonstreaza ca au strategii de dezvoltare globala si ca isi pot masura fortele cu organizatii impresionante, care au, cu certitudine, acces la resurse mult mai generoase", a declarat, intr-un comunicat, Alina Mirea, partener Deloitte si coordonator local al proiectului.

Sase dintre companiile romanesti prezente in clasament au aplicat initial pentru programul regional CE Technology Fast 50, incheiat in octombrie, iar una a aplicat direct pentru programul EMEA, respectiv Bittnet Systems din Bucuresti, care s-a clasat pe locul 333, cu o crestere medie de 489%.

Sibu, Cluj si Bucuresti, fruntase

Cea mai buna pozitie inregistrata de o companie romaneasca in acest clasament o are ITNT din Sibiu (locul 115), care a inregistrat o crestere medie de 1.433% si care s-a clasat pe locul al IV-lea in competitia regionala Fast 50. Celelalte firme locale incluse in clasament sunt Softelligence Bucuresti, cu o crestere de 459%, clasandu-se pe pozitia 355, Life Is Hard Cluj-Napoca (avans de 453% si locul 362), Teamnet International Bucuresti (+424%, locul 389), Fortech Cluj-Napoca (+403%, locul 420), Trencadis Baia Mare (+362%, locul 465).

Teamnet International SA este prezenta de sapte ani consecutiv in clasamentul EMEA, iar pentru Fortech este a doua oara consecutiv in clasament. Compania franceza de vanzare de bilete online Weezevent s-a clasat pe primul loc in clasamentul EMEA Deloitte Technology Fast 500TM. Cu peste 37.000 de utilizatori, Weezevent este o companie care activeaza in Franta, Elvetia, Luxemburg, Belgia si Canada (Québec), oferind organizatorilor de evenimente o platforma online simpla de a vinde bilete la evenimente. In ultimii cinci ani, Weezevent a avut o crestere medie spectaculoasa, de 43.202%.

Companiile prezente in clasamentul EMEA au inregistrat, in medie, o crestere de 1.700%, comparativ cu 1.500% anul trecut. Cu 86 de firme in clasament, Franta are cea mai buna reprezentare, urmata de Marea Britanie cu 67 companii si Benelux cu 60.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri