MCA Grup, cel mai important producator de usi de garaj din regiune, a deschis la Iasi cel mai mare showroom de usi de garaj si rulouri pentru ferestre din zona de Nord-Est a Romaniei, cu o suprafata de 300 de metri patrati, in urma unei investitii de 70.000 de euro.

Primul spatiu modern de acest tip lansat de producatorul cu o experienta de 16 ani a fost cel de la Timisoara, deschis in 2013, fiind cel mai mare showroom din tara in domeniul usilor de garaj.

In noul spatiu din Iasi se regaseste intreaga gama de produse a MCA, de la usi de garaj sectionale si tip rulou, grilaje metalice, automatizari pentru porti si termo-storuri (rulouri exterioare) - si pana la garduri de aluminiu, copertine si pergole, sisteme mai noi in portofoliul companiei. “Suntem prezenti in zona Moldovei de peste 10 ani, printr-o retea solida de 80 de distribuitori si, mai recent, prin intermediul unei echipe de vanzari directe. In fiecare an, sectia noastra de productie realizeaza pentru aceasta zona aproximativ 800 de usi sectionale si 1.500 de rulouri. Lansarea acestui showroom la Iasi face parte din strategia de consolidare a pozitiei pe care o avem in piata.”, a declarat Ciprian Oprea, director general MCA Grup.

Potrivit reprezentantilor MCA, showroomul se adreseaza atat clientilor finali, arhitectilor, proiectantilor, cat si distribuitorilor MCA din zona.

MCA Grup vrea 75% din business la export

Cu o directie clara spre export, MCA Grup isi va directiona activitatea preponderent spre pietele externe in urmatorii ani, tinta companiei care detine o fabrica in comuna Jilava fiind ca vanzarile din vest sa reprezinte 75% din business in urmatorii cinci ani.

“Este un paradox: noi nu vedem 2014 ca un an rau pentru piata, intrucat piata din Romania a ramas constanta, dar cu orientare exclusiva pe pret. Este clar ca solutia, in acest caz, este intrarea pe pietele mature, Franta fiind una dintre cele mai mari. Piata de aici (Franta – n.red) este mult diferita, este vorba de maturitatea ei. In Franta, spre exemplu, timpul de livrare al unei usi de garaj este mult mai mare, fata de piata locala, in care cererile tin exclusiv de pret si de timpul de livrare. Livrare scurta inseamna pentru noi sau pentru un business de profil costuri suplimentare”, a declarat Ciprian Oprea.

MCA Grup este cel mai mare producator de usi sectionale din Romania si din zona Balcanilor, cu o experienta de peste 16 ani in domeniu. MCA exporta regulat in opt state europene, respectiv Belgia, Franta, Austria, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova si Italia produse din fabrica de la Jilava care dispune de o capacitate de productie de 10.000 unitati anual si o retea de distributie proprie de 1.200 de dealeri (nivel national si international, cumulat).

In anul 2013 MCA Grup a realizat o cifra de afaceri de 8,2 milioane de euro, mentinandu-se la un nivel similar cu anul anterior. In prezent, 30% din productia MCA merge la export.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri