Directorul de operatiuni al retelei de supermarketuri Profi, Daniel Cirstea, va prelua de la 1 ianuarie 2015 functia de director general, in locul lui Pawel Musial, care a detinut aceasta pozitie din 2010, cand Enterprise Investors a preluat retailerul, scrie Mediafax.

Daniel Cirstea si-a inceput cariera in Profi tot in 2010, pe pozitia de director de achizitii, iar apoi a fost numit director comercial. Anterior, el a lucrat in cadrul unor retaileri precum Artima si Carrefour.

Pawel Musial va ramane membru in Consiliul de Supraveghere al fondului polonez de investitii Enterprise Investors. Totodata, din septembrie 2013, Musial este membru in Consiliul de Supraveghere al X5, cel mai mare grup de retail din Rusia, cu afaceri de 15,7 miliarde dolari si o retea de peste 4.000 de magazine. "Consider ca Profi este un magazin al romanilor si ca echipa manageriala romaneasca este suficient de puternica astazi pentru a prelua integral conducerea magazinelor", a declarat Pawel Musial.

Profi va incheia anul acesta cu o retea de 275 de magazine, dupa ce a deschis 71 de unitati noi, iar pentru 2015 isi propune sa deschida cel putin acelasi numar de magazine. Retailerul opereaza doua formate de magazine: unul standard - Profi si unul de suprafata mai mica - Profi City.

Profi este al doilea mare retailer modern din Romania dupa numarul de magazine, dupa Mega Image, prezent in 40 de judete si cu peste 6.000 de angajati. Compania si-a dublat profitul net anul trecut, de la 13,1 milioane lei in 2012 la 26,8 milioane lei (6 milioane euro), in timp ce cifra de afaceri a crescut cu 26%, la 1,45 miliarde lei (330 milioane euro).

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri