OMV Petrom (SNP), cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei, anunta descoperirea unui nou zacamant de titei si gaze, in sudul judetului Buzau. Productia potentiala pe sonda este de 1.200-2.100 bep/zi. Potrivit declaratiilor companiei, aceasta este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani in zona Munteniei.

Zacamantul a fost descoperit in perimetrul VIII Urziceni Est, prin saparea sondei de explorare Padina Nord 1, la o adancime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se afla la cca. 7 – 12 km distanta de zacaminte mature, exploatate de mai bine de 50 de ani.

Estimarile obtinute din testele de productie efectuate la cele doua straturi geologice indica o productie potentiala pe sonda de 1.200 – 2.100 bep/zi.

"Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani in zona Munteniei. Anul acesta, am avut cel mai ridicat nivel al investitiilor pentru explorare postprivatizare. Este important sa continuam activitatea de explorare, in conditiile in care 90% din zacamintele pe care le operam sunt mature si au atins varful de productie cu multi ani in urma. In prezent, furnizam circa 40% din necesarul de titei si gaze al Romaniei", declara Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare si Productie.

Investitiile de explorare pentru gasirea acestui zacamant de gaze si titei in judetul Buzau se ridica la 5 milioane de euro. In perioada urmatoare, cele doua companii vor continua testele pentru a determina potentialul de productie al descoperirii si vor realiza campanii de achizitie de date seismice in regiune.

Descoperirea a fost facuta in cadrul parteneriatului de explorare onshore incheiat in 2010 de OMV Petrom si Hunt Oil. Parteneriatul vizeaza explorarea a doua blocuri onshore: I Adjud si VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »


Setari Cookie-uri