Ministerul Transporturilor si cel al Apararii Nationale vor fi incluse in Conceptia Unica de Interventie a Sistemului Integrat de Actiune la Situatii de Urgenta, unde fiecare institutie va participa cu logistica necesara, au declarat oficiali din Ministerul Afacerilor Interne(MAI).

Sursele citate au detaliat masurile ce vor fi luate dupa analizarea procedurilor de interventie in situatii de urgenta, despre care a vorbit, marti, ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, scrie Mediafax.

Astfel, odata cu regandirea procedurilor, la nivel guvernamental va functiona un singur comitet pentru situatii speciale, urmand sa fie desfiintat cel pentru intemperii. Altfel spus, de toate situatiile considerate "de urgenta" se va ocupa un singur comitet.

Pe de alta parte, conform acelorasi surse, dupa prabusirea elicopterului SMURD in lacul Siutghiol, au fost reanalizati termenii de interventie si s-a facut o analiza la nivelul tuturor inspectoratelor pentru situatii de urgenta din tara. Analiza a avut ca scop identificarea tuturor vulnerabilitatilor pentru fiecare tip de incident in parte, pentru a fi gasite solutii de rezolvare a problemelor specifice de la nivelul fiecarei structuri locale de interventie.

Pentru o colaborare optima, unitara si coerenta intre institutii si, implicit, pentru a fi asigurata logistica necesara interventiilor, in Conceptia Unica de Interventie a Sistemului Integrat de Actiune la Situatii de Urgenta vor fi incluse, alaturi de MAI, Ministerul Transporturilor (MT) si cel al Apararii Nationale (MApN).

Potrivit acelorasi surse, un reprezentant MAI va fi delegat la MT, pentru a asigura legatura dintre reprezentantii Transporturilor si structurile Afacerilor Interne pentru situatii de urgenta. Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat, marti, ca procedurile de interventie in situatii de urgenta vor fi regandite si ca exista acordul in acest sens dat de premierul Victor Ponta.

Potrivit lui Oprea, aceste proceduri vor fi reanalizate "in regim de urgenta", dupa tragedia in care patru oameni si-au pierdut viata, in urma prabusirii unui elicopter SMURD in lacul Siutghiol. "Am decis, și am tot sprijinul primului-ministru și al Guvernului, sa regandim tot ceea ce inseamna proceduri de interventie la situatii de urgenta, pentru a asigura eficienta maxima acestui sistem", a spus vicepremierul Gabriel Oprea.

Ministru Afacerilor Interne a mai declarat ca astfel de analize s-au realizat "la nivelul fiecarui judet". "Am dispus reexaminarea in regim de urgenta a procedurilor Departamentului pentru Situatii de Urgenta și ale tuturor structurilor cu responsabilitati imediate in astfel de situatii. In acest sens, la nivelul fiecarui judet s-a realizat o analiza a categoriilor de riscuri, in raport de particularitatile acestora și resursele existente pentru interventie imediata", a precizat ministrul.

Vicepremierul a mai spus ca toate datele rezultate in urma analizei "vor sta la baza elaborarii Conceptiei Unice de Interventie a Sistemului Integrat de Actiune la Situatii de Urgenta, pe care, la final, o vom prezenta in cadrul Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta".
Gabriel Oprea a precizat si ca interventiile aeriene in situatii de urgenta, pe durata in care elicopterele SMURD sunt tinute la sol, vor fi asigurate de celelalte aparate de zbor ale MAI, respectiv patru elicoptere, doua aeronave si un avion. La nevoie, a mai spus ministrul, se va putea apela si la sprijinul Ministerului Apararii Nationale.

Tot anul acesta, in 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion au murit dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, a aterizat fortat in Apuseni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri