Producatorul de vopseluri Policolor Bucuresti a anuntat un profit de 4,56 milioane lei (1,29 milioane euro), in crestere cu 43% fata de primele sase luni ale anului 2005, potrivit raportului transmis luni, Bursei de Valori Bucuresti (BVB), citat de NewsIn. Cifra de afaceri a companiei s-a majorat de asemenea cu 25,24%, de la 48,76 milioane lei in primele sase luni ale anului 2005, pana la 61,07 milioane lei (1,73 milioane euro) in primul semestru al anului 2006.

Producatorul de vopseluri a reusit astfel sa recupereze pierderea minora de aproximativ 5.000 euro inregistrata in primele trei luni ale anului. La sfarsitul anului 2005, compania a obtinut un profit net de 14,20 milioane lei (4,03 milioane euro) si o cifra de afaceri de 108,14 milioane lei (3,07 milioane euro).

Cu o experienta de 40 de ani pe piata lacurilor si vopselelor din Romania, Policolor este in prezent cel mai mare producator roman de profil. Intre anii 1965 si 1990 intreprinderea de Lacuri si Vopsele Bucuresti, asa cum a fost numita initial, a fost unul dintre cei mai importanti furnizori ai industriilor nationale de autovehicule, mobila si electronica. Incepand din 1990, anul in care s-a transformat in societate pe actiuni sub denumirea de Policolor S.A., compania si-a diversificat treptat portofoliul de produse si s-a orientat atat catre segmentul industrial cat si catre cel al consumatorilor casnici.

Privatizarea companiei s-a incheiat in anul 1997 prin achizitia pachetului majoritar de 29,2% de catre Fondul Roman de Investitii, Romanian Enterprize Fund 27,3%, Societe Generale Fund 11,3% si Romanian Investment Company 9,9%. in acelasi an, actiunile companiei sunt tranzactioante la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti.

In acest moment compania este controlata de trei fonduri de investitii, care detin impreuna peste 82% din actiuni. Romanian Investment Fund Cyprus, controleaza 39,4%, Fondul Romano-American pentru Investitii, detine 33,3%, iar Romanian Reconstruction Cyprus, aproximativ 10% din actiuni.

Actiunile Policolor sunt tranzactioante la Bursa de Valori Bucuresti. Ultima tranzactie cu tilurile producatorului de vopseluri, efectuata la o cotasie de 1,73 lei/actiune, da companiei o valoare de piata 123,27 milioane de lei (35,06 milioane euro), de 17 ori mai mare decat capitalul social, de 17,12 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri