MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din Romania, va adauga pana la sfarsitul lunii martie doua unitati spitalicesti retelei si va ajunge astfel de la 6 la 8 spitale, un alt obiectiv al companiei vizand cresterea cu 20% numarul de abonati corporate.

"Compania a dat deja startul achizitiilor la inceputul acestei luni, odata cu preluarea pachetului majoritar de 55% din cadrul grupului de firme Sama si Ultratest. Odata cu finalizarea acestei tranzactii, MedLife devine singurul operator medical din Romania cu amprenta nationala, fiind prezent in toate regiunile istorice ale tarii. Ca parte a aceluiasi plan de crestere accentuata, MedLife confirma intentia de a deschide noi unitati importante atat in Bucuresti, cat si in tara (...) MedLife reuneste deja un numar de 29 de clinici si 18 laboratoare, iar pana la finalul lunii martie a.c. va opera 8 unitati spitalicesi cu un numar cumulat de 580 de paturi", se arata intr-un comunicat al MedLife, citat de Mediafax.

De altfel, MedLife a anuntat la finalul anului trecut ca are in plan investitii de peste 10 milioane euro in proiecte de tip greenfield si achizitii si o cifra de afaceri de 100 milioane euro. In ceea ce priveste planurile pentru piata de abonamente medicale, MedLife arata ca in 2014 a atins un numar de 320.000 de abonati la nivel national, in crestere cu 16,5% fata de 2013, depasind 45% cota de piata. Pentru anul 2015, compania vizeaza un avans de 20%, dublu fata de ritmul de crestere al pietei de profil.

"Cresterea targetului pe segmentul corporare a fost ajutata si ca urmare a deschiderilor din ultimul an, in care am inaugurat trei clinici de mari dimensiuni in Iasi, Galati si Constanta, generand o mare presiune pe piata clientilor corporate care au filiale si sucursale la nivelul intregii tari. Mai mult, credem ca aceasta presiune se va accentua si mai mult in conditiile in care, dupa achizitia grupului SAMA se va face simtita din ce in ce mai mult prezenta, in premiera, a unui furnizor privat de servicii medicale cu amprenta nationala, care a atins si cel mai mare numar de clinici proprii in Romania - 29 de unitati (...) Vizam in continuare o crestere accelerata a portofoliului de abonati in special la nivel regional, unde piata este abia la inceput si are un potential mare de crestere", a declarat Mihai Marcu, presedintele CA al MedLife.

Din noiembrie anul trecut, MedLife are un nou corporate manager, Mirela Dogaru, al carui principalul obiectiv de business este extinderea accelerata a portofoliului de abonati, in special la nivel regional.

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996 si acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii.

In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 13 hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Arad, Galati, Iasi si Constanta, 10 laboratoare proprii de analize, 6 spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecolgie, 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 30 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 12 centre de excelenta cu specializare unica, 7 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife Med si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.

Actionarii MedLife sunt familia Marcu - 51%, fondului privat SGAM Eastern Europe, detinut de o subsidiara a grupului Societe Generale - 36,25% si IFC - 12,75%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri