Cel mai mare distribuitor de gaze naturale din Polonia, PGNiG, vrea sa-si extinda capacitatea de productie, printre tarile luate in calcul in acest sens numarandu-se Romania si Croatia, precum si unele state din Asia si America, transmite Reuters.

PGNiG intentioneaza sa profite de preturile scazute la gaz si petrol si sa-si extinda operatiunile de explorare a gazelor in afara Poloniei, vizand achizitii in mai multe parti ale lumii. Compania poloneza, care conduce operatiuni de explorare a gazului de sist in Polonia, planuieste sa cheltuiasca aproximativ 2 miliarde de zloti (530 de miliarde de dolari) pentru explorarea si exploatarea gazului in acest an, scrie Mediafax.

"Analizam mai multe achizitii in Europa, in special in Marea Nordului", a declarat Zbigniew Skrzypkiewicz, directorul diviziei de explorari si exploatari a PGNiG, pentru cotidianul Parkiet. In afara Europei, compania poloneza de stat din domeniul energiei analizeaza posibilitatea extinderii in Statele Unite ale Americii, Canada, Arabia Saudita, Oman sau Pakistan.

PGNiG vizeaza cresterea productiei zilnice de gaze naturale cu 67%, la 150.000 de barili echivalent petrol, pana in 2022. PGNiG este cel mai mare distribuitor de gaze din Polonia si cea mai importanta companie poloneza in domeniul explorarii si productiei de hidrocarburi.

Sursa foto: Flickr/Steven Depolo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri