Cartea zilei la WALL-STREET 360, propusa de Anca Georgescu-Aladgem, director executiv resurse umane in cadrul Telekom Romania, este Exceptionalii, publicata la editura Publica.

“Este una dintre cartile care m-au ajutat sa-mi pun anumite lucruri in ordine in mintea mea. Cartea vorbeste despre performanta si mai ales despre raportul dintre talent, inteligenta si munca. Exceptionalii este o carte desteapta si, in acelasi timp, usor de citit”, spune Anca Georgescu-Aladgem, la WALL-STREET 360.

Povestile despre cei care au un foarte, foarte mare succes se invart in jurul inteligentei si ambitiei. In Exceptionalii, Malcolm Gladwell spune ca adevarata explicatie e cu totul alta, iar daca vrem sa intelegem cum se ajunge atat de departe, ar trebui sa ne luam timp sa cunoastem tot ce tine de contextul acestor oameni: familia, locul unde au copilarit, data nasterii. Gladwell contesta mitul asa-zisului merit personal, explorand raportul dintre succes si cultura, hazard, sincronizare, nastere si noroc, si felul in care, in pofida calitatilor si talentului cuiva, mostenirea culturala poate functiona ca o piedica.

Malcolm Gladwell scrie in cartea Exceptionalii despre regula celor 10.000 de ore, conform careia pentru a deveni un antreprenor mai bun, un atlet mai performant ori un artist desavarsit, atunci cariera ta trebuie construita pe 10.000 de ore in care sa fi lucrat constiincios pentru firma ta, sa fi alergat 3 ore pe zi, vreme 10 ani, ori sa iti fi pus talentul in practica vreme de un deceniu, cu timpul mediu pe zi de mai sus. “Sunt convinsa ca, daca vrei o performanta exceptionala si daca in domeniul respectiv ai premisa talentului si a competentei tehnice, atunci numarul orelor petrecute antrenandu-te pentru respectiva activitate te va ajuta sa obtii rezultate spectaculoase”, spune Anca Georgescu-Aladgem.

"Exceptionalii este o carte mai personala decat predecesoarele sale. O poti citi ca pe o autobiografie: un individ de succes care incearca sa-si inteleaga contextul, felul in care a ajuns sa aiba succes si ce inseamna de fapt succesul." (TIME)

De asemenea, se explica in “Exceptionalii”, in termeni de generatie, familie, cultura si clasa:

- ce au in comun Beatles, Bill Gates si Mozart
- care sunt atuurile ascunse ale atletilor de top
- de ce sunt atat de buni asiaticii la matematica
- de ce toti avocatii bine cotati din New York au acelasi CV
- de ce n-a auzit nimeni niciodata de cel mai inteligent om din lume.

Viata „exceptionalilor” – oamenii ale caror performante ies din sfera experientei comune – urmeaza o logica stranie si inedita. Pentru a descrie aceasta logica, Gladwell vine cu un proiect de valorificare maxima a potentialului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri