Angajatii Combinatului ArcelorMittal Galati vor avea salarii mai mari in acest an, sindicalistii si administratia companiei siderurgice reusind, miercuri, sa ajunga la un acord si sa incheie noul contract colectiv de munca pe 2015, dupa o serie de runde de negocieri esuate in ultima perioada.

Conducerea ArcelorMittal Galati a anuntat, miercuri, printr-un comunicat de presa, incheierea cu partenerii sociali a Contractului Colectiv de Munca pe anul 2015, transmite corespondentul Mediafax.

"Contractul Colectiv de Munca pentru 2015 contribuie la crearea unui cadru social care permite continuarea eforturilor de transformare a companiei noastre si de adaptare a acesteia la noile realitati ale pietei”, a declarat, conform sursei citate, Mihaela Craciun, director de resurse umane la ArcelorMittal Galati.

Desi conducerea companiei nu a furnizat alte detalii in privinta noului contract colectiv de munca, potrivit unor surse din randul angajatilor, salariatii vor beneficia in 2015 de o crestere salariala de aproximativ 6%, reprezentand 70 lei in suma bruta, in conditiile in care unicul sindicat reprezentativ din Combinat care a participat la negocieri, Sindicatul Siderurgistul AMG, a solicitat o majorare de cel putin 12%.

Noul contract colectiv de munca mai prevede si acordarea unei prime lunare de 20 lei, tot in suma bruta, daca angajatii respecta regulile de protectia muncii. Totodata, prin noul contract colectiv de munca, salariatii cu studii superioare, TESA, de executie, exceptie facand cei cu functii de conducere, vor primi in luna aprilie un bonus 2,5%, aplicabil la salariul individual, in functie de performantele inregistrate.

Pe de alta parte, in noul contract colectiv de munca nu se prevede cresterea celor cinci prime anuale, de 160 si 200 lei, pe care sindicalistii le doreau uniformizate si majorate la 250 lei. Purtatorul de cuvant al Sindicatului AMG Siderurgistul, Vasile Crisan, a declarat ca prin incheirea de miercuri a noului contract colectiv de munca administratia ArcelorMittal "a evitat in ultima clipa tensiunile sociale".

"Tinand cont de contextul actual, ceea ce s-a obtinut astazi (n.r. - miercuri) este un pas inainte, daca ne gandim de la ce se va pleca in negocierea viitorului contract de munca pe 2016. Administratia a evitat astazi, in ultima clipa as putea spune, o serie de tensiuni sociale, aproband aceste cresteri salariale", a spus Vasile Crisan. In ultima luna, la Combinatul ArcelorMittal Galati au avut loc o serie de intalniri intre administratia companiei si reprezentantii Sindicatul Siderurgistul AMG, unicul sindicat reprezentativ de pe platforma siderurgica, pentru incheierea noului contract colectiv de munca pe 2015, dar abia miercuri s-a ajuns la un acord.

De altfel, saptamana trecuta, la poarta combinatului, aproximativ 400 de muncitori au protestat solicitand salarii mai mari, iar sindicatului Siderurgistul AMG sa nu fie de acord cu propunerile pe care le facuse administratia companiei. In urma actiunii de protest, administratia combinatului Arcelor Mittal Galati a transmis atunci ca isi mentine oferta de crestere salariala de 7,3%, care continea si bonusurile.

"ArcelorMittal Galati reafirma necesitatea incheierii Contractului Colectiv de Munca, document care prevede cresterea salariilor si a bonusurilor pentru toti angajatii - cu exceptia managerilor - fata de contractul anterior. Pentru muncitori, cresterea medie este de 7,3%, iar pentru salariul de baza, este de 6%”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de conducerea companiei. Combinatul ArcelorMittal Galati numara in prezent aproximativ 6.400 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri