Intr-un studiu recent ESAW (Statistici Europene privind Accidentele la Locul de Munca), Romania se afla pe locul doi in topul accidentelor mortale la locul de munca. Datele arata ca in prezent sunt 3,8 accidente mortale la 100.000 de angajati.

90% din accidentele angajatilor ar putea fi evitate daca acestia ar purta echipamentul de protectie.

Pe langa costul pierderilor de vieti omenesti si suferinta angajatilor si a familiilor lor, accidentele afecteaza de asemenea economia si societatea in ansamblu.

Statistic, s-a constatat ca 90% din accidente ar putea fi evitate daca oamenii ar purta echipamentul de protectie. Pe langa obligatia legala si morala a angajatorului de a pune la dispozitia angajatilor echipamentele necesare de protectie pentru desfasurarea activitatii fara riscuri, exista beneficii pragmatice palpabile pentru angajatori. Mai putine accidente inseamna mai putine concedii medicale si intreruperi in procesul de productie. Aceasta ii scuteste, de asemenea, pe angajatori de cheltuieli legate de recrutarea si formarea de personal nou si poate reduce costurile aferente pensionarii timpurii si indemnizatiilor de asigurare.


Atentie! Confortul faciliteaza protectia.

S-a constatat ca principalul motiv pentru care majoritatea angajatilor nu doresc sa poarte echipamente de protectia muncii este disconfortul.

Plecand de la aceasta premiza, 3M investeste permanent in cercetare pentru diminuarea accidentelor de munca, fapt ce a plasat compania pe pozitie fruntasa de producator al unor echipamente si sisteme inovative de siguranta.


Inovatia 3M – Ochelarii 3M™ SecureFit™ 400 cu tehnologie patentata de difuziune a presiunii pe tample

De curand, compania 3M, producator international de echipament din aria de siguranta ocupationala, a lansat ochelarii de protectie vizuala SecureFit™ 400. La fel ca majoritatea produselor 3M, ochelarii SecureFit™ 400 au calitati revolutionare si se diferentiaza astfel:

• Au tehnologia patentata 3M de difuziune a presiunii pe tample, de aceea pot fi purtati permament, intr-un schimb de 8 ore, fara ca angajatii sa aiba dureri de cap sau urme pe fata.
• Au fost create pentru a se potrivi oricarui tip de fata, atat pentru femei cat si pentru barbati. Spre deosebire de alte tipuri de ochelari, SecureFit™ 400 se fixeaza foarte usor si corect pe fata, fara sa alunece la activitati ce implica miscare intensa.
• Lentilele au clasa optica 1, ceea ce inseamna ca nu distorsioneaza imaginea si pot fi eficiente chiar si in activitati de precizie.
• Sunt disponibili in 5 variante, cu lentile perfect adaptate mediului in care vor fi folositi.
• Ramele sunt flexibile si au un design atragator.

Ochelarii SecureFit™ 400 au fost conceputi pentru a oferi siguranta si protectie impotriva impactului cu particule in activitati cu risc crescut, din industrii precum: constructiile, prelucrarea lemnului, industria chimica si farmaceutica, metalurgie etc. Pe langa utilizarea in scop profesional, ochelarii SecureFit 400 pot fi utilizati si in activitati de agrement, cum ar fi: ciclismul, graffitti, activitati de reparatii etc.

Mai multe informatii despre noii ochelari de protectie SecureFit™ 400 puteti gasi aici: www.SigurantaPersonala.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri