Ungurii de la MOL au finalizat achizitia benzinariilor Agip, brandul de distributie al italienilor de la ENI Romania, si ajunge la o retea de aproape 200 de unitati pe plan local.

Grupul ungar de petrol si gaze MOL a finalizat achizitia celor 42 de benzinarii cumparate de la ENI Romania, companie din grupul italian Eni, si a ajuns la o retea de aproximativ 200 de unitati de distributie a carburantilor. Ca urmare a finalizarii tranzactiei, ENI Romania va fi redenumita, de luni, MOL Retail Comert SRL. Ulterior, aceasta companie va fuziona cu MOL Romania, potrivit unui comunicat al MOL, potrivit Mediafax.

Eni comercializa carburnati in Romania sub marca Agip. Tranzactia a fost perfectata in luna mai a anului trecut si a inclus si achizitia de catre MOL a unor benzinarii ale Eni din Cehia si Slovacia. MOL a ajuns sa detina aproximativ 2.000 de statii de distributie a carburantilor in 11 tari. In luna mai, grupul ungar de petrol si gaze MOL a cumparat de la compania petroliera italiana Eni 208 benzinarii din Romania, Cehia si Slovacia.

"Aceasta tranzactie contribuie in mod semnificativ la atingerea obiectivului grupului MOL de a-si spori cota de piata si acoperirea in regiunea Europei Centrale si de Est si in special in Romania. Suntem hotarati sa dezvoltam pe termen lung operatiunile din aceasta tara", a declarat in comunicat Lars Hoglund, senior vice-presedinte al diviziei de retail a grupului MOL.

Eni a intrat pe piata romaneasca a distributiei de carburanti in 1995 si opera 42 de benzinarii sub marca Agip. MOL este activ pe segmentul distributiei de carburanti din Romania din 1995. Preluarea benzinariilor Eni a fost aprobata in septembrie 2014 si de Comisia Europeana.

MOL Romania a inregistrat in 2013 o cifra de afaceri de 979 milioane de euro, in urcare cu 5,1% fata de nivelul atins in anul anterior, si a raportat un profit de 20,3 milioane de euro, in crestere de la 17 milioane de euro in 2012. Cea mai mare retea de benzinarii din Romania este controlata de OMV Petrom, parte a grupului austriac OMV. OMV Petrom are peste 500 de statii, cu care detine o cota de piata de 34%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri