Praktiker Romania, retea de magazine de distributie de materiale de constructii si amenajari interioare va deschide in septembrie cel de-al 12-lea centru comercial din Romania, la Targu Mures, in urma unei investitii de opt milioane de euro, au declarat pentru NewsIn reprezentantii companiei. Magazinul este construit pe o suprafata de aproximativ 6.500 de metri patrati, beneficiaza de o forta de munca de peste 120 de salariati si va avea in oferta o gama de peste 40.000 de produse pentru casa si gradina.

Pana la sfarsitul lui 2006 Praktiker va mai deschide inca trei magazine in orasele Galati, Braila si in cartierul Vitan din Bucuresti. In urmatorii doi ani, compania intentioneaza sa-si extinda reteaua in toate orasele mari din tara, cum ar fi Iasi, Suceava, Baia Mare si Satu Mare, potrivit oficialilor companiei, care nu au precizat tinta numarului de magazine. Investitiile totale ale Praktiker in Romania depasesc in prezent 100 milioane de euro.

Compania a raportat in prima jumatate a lui 2006 o crestere a vanzarilor de 50% fata de aceeasi perioada din 2005 in Romania, potrivit raportului financiar publicat pe pagina de internet a grupului. "Rezultatele arata ca strategia de a ne intari prezenta in special pe pietele est-europene este corecta", a declarat cu acest prilej luna trecuta presedintele grupului Praktiker, Wolfgang Werner.

In Romania, compania germana a deschis primul magazin in Bucuresti (cartierul Voluntari) in septembrie 2002. Anul urmator, Praktiker si-a extins prezenta cu alte trei locatii, situate in Cluj Napoca, Bucuresti (cartierul Militari) si Ploiesti. In 2004 au fost deschise magazine in Bacau, Brasov si Timisoara, iar in 2005 au fost inaugurate locatiile din Oradea, Constanta, Craiova si Arad.

Principalul sau concurent de pe piata de bricolaj este Bricostore, care detine o retea de sapte magazine. Piata romaneasca a atras si interesul altor jucatori straini, compania germana Hornbach, austriecii de la Baumax si francezii de la Mr. Bricolage anuntand planuri de intrare pe piata in viitorul apropiat.

Reteaua Praktiker detine aproximativ 340 de magazine dintre care 275 in Germania si 65 in Luxemburg, Polonia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Grecia si Turcia. Praktiker a fost controlat pana la inceputul acestui an de grupul german de comert cu amanuntul Metro, care si-a vandut participatia de 40,5% la bursa, pentru aproape 500 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri