Comisia Nationala Valorilor Mobiliare a aprobat prospectul de preluare initiat de Timisoara Plaza Center, cel mai mare actionar al companiei Sinteza din Oradea. Oferta a fost lansata pentru un numar de 17.437.610 actiuni, care reprezinta 26,38% din capitalul social al companiei oradene. Pretul oferit de Timisoara Plaza Center este de 0,7 lei pe actiune, oferta derulandu-se in perioada 22 august-11 septembrie, potrivit NewsIn. Pretul oferit de Timisoara Plaza Center evalueaza pachetul Sinteza la 3,45 milioane de euro. BVB a suspendat tranzactionarea titlurilor Sinteza concomitent cu publicarea comunicatului remis de Timisoara Plaza Center, ultima tranzactie efectuandu-se la pretul de 0,63 lei pe actiune.

Timisoara Plaza Center detine 42,37% din capitalul social al societatii Sinteza, dar a anuntat ca actioneaza concertat cu Tibor Tincau, care detine 28,12% din capitalul social al companiei chimice. Modificarea structurii actionariatului a avut loc in data de 23 iunie, cand in sedinta bursiera au fost efectuate mai multe tranzactii cu actiuni emise de compania oradeana. La detinerile lui Tibor Tincau si ale companiei Timisoara Plaza Center se adauga cele 3,12% detinute de compania Trans World Trading SRL. Timisoara Plaza Center a platit 19,21 milioane lei (11,75 milioane euro) pentru 42,3% din capitalul companiei Sinteza Oradea, la un pret pe actiune de 0,6969 lei, in data de 23 iunie 2006.

Compania Sinteza a anuntat joi o cifra de afaceri de 8,48 milioane lei si un profit net de 2,6 milioane lei in primele sase luni ale anului 2006. Compania Sinteza produce si comercializeaza produse chimice (produse farmaceutice, halogenuri de alchil, insecticide organo-fosforice, colectori de flotatie, aditivi pentru uleiuri minerale, pigmenti anorganici, materiale de umplutura si stabilizatori pentru mase plastice, produse peliculogene, alte produse). Activitatea firmei se realizeaza pe mai multe amplasamente, activele fiind exploatate in nume propriu sau in chirie.

Actiunile Sinteza se tranzactioneaza la categoria a II-a la Bursa de Valori Bucuresti, incepand din anul 1997 si are in prezent un capital social de 9,91 milioane de lei noi. La sfarsitul anului trecut compania avea o cifra de afaceri neta de 13,9 milioane de lei noi (aproximativ 4 milioane de euro), si inregistra o pierdere neta de 2,11 milioane de lei noi (608.000 euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri