Compania petroliera Petroceltic a demarat un program prin care urmareste reducerea costurilor operationale si a cheltuielilor de capital si care include restrangerea operatiunilor de explorare din Romania, Bulgaria si Grecia, dar si subcontractarea unor licente din Italia si Egipt.

"Petroceltic a implementat un program pentru a reduce cheltuielile curente prin scaderea cu 40% a costurilor cu filialele si cu 15% a costurilor operationale in Egipt si Bulgaria", se arata intr-un comunicat trimis actionarilor Petroceltic, in replica la o serie de acuzatii cu privire la planurile de afaceri ale conducerii companiei lansate de Worldview Capital Management, cel mai mare actionar al Petroceltic, cu o participatie de 28%. Investitiile Petroceltic din acest an se vor concetra pe activitatile de productie si dezvoltare din Algeria, Egipt si Bulgaria, potrivit comunicatului, informeaza Mediafax.

Petroceltic, companie inregistrata in Irlanda, are operatiuni de explorare, productie si dezvoltare in Algeria, Romania, Egipt, Bulgaria, Kurdistanul irakian, Italia si Grecia. In Romania, Petroceltic detine 40% din drepturile comerciale asupra blocurilor Ex-28 Est Cobalcescu si Ex-27 Muridava in sectorul romanesc al Marii Negre si este operatorul lucrarilor de explorare din aceste perimetre, care se intind pe o suprafata totala de aproximativ 2.000 de kilometri patrati.

La inceputul anului trecut, compania a anuntat un buget de investitii de 27 de milioane de dolari pentru perimetrele din Romania, unde intentioneaza sa foreze trei puturi de exploatare. Compania a obtinut in octombrie 2011 licente de exploatare pentru o perioada initiala de trei ani, care poate fi extinsa cu pana la sapte ani.
Petroceltic estima cheltuieli de investitii pentru anul trecut in valoare totala de 100 milioane de dolari in perimetrele in care opereaza. In octombrie, compania a primit o oferta de preluare din partea producatorul de energie Dragon Oil, inregistrat in Marea Britanie, in schimbul a 800 milioane de dolari. O luna mai tarziu, Dragon Oil si-a retras oferta, invocand conditii de piata dificile pe fondul scaderii puternice a pretului pretrolului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri