Presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a anuntat ca spera ca vor fi introduse noi terapii pentru tratarea hepatitei C din primul semestru al acestui an.

Vasile Ciurchea a spus ca spera ca intr-un timp relativ scurt CNAS "sa dea drumul tratamentelor moderne in hepatita". Presedintele CNAS a mentionat ca, deocamdata, exista inca discutii referitoare la pretul pentru Romania al noilor medicamente, in asa fel incat bugetul sa le poata face fata, scrie Mediafax.

Ciurchea a spus ca noile tratamente vor fi prescrise, intr-o prima faza, in functie de gravitatea bolii, persoanelor pentru care nu mai exista o alta forma de tratament. Vasile Chiurcea a mai afirmat ca, din cauza faptului ca aceste medicamente sunt foarte scumpe, s-a luat in calcul si posibilitatea ca mai multe tari membre ale Uniunii Europene sa achizitioneze impreuna medicamentele, in asa fel incat cantitatea achititionata sa fie una cat mai importanta, fapt care ar duce la un discount mai mare din partea companiilor.

Sursa foto: Shutterstock.com/Medicamente

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri