In Romania, media anuala a imbolnavirilor profesionale se situeaza in jurul a 1.118 cazuri, conform Ministerului Muncii. Printre afectiunile pulmonare profesionale cele mai frecvente raportate intr-un an sunt: silicoza – 252 de cazuri, astmul bronic alergic – 85 de cazuri, bronsita cronica – 83 de cazuri, azbestoza -28 de cazuri, sideroza – 20 de cazuri.

Spre deosebire de alte accidente de munca, afectiunile pulmonare sunt boli profesionale ce ar putea fi evitate in proportie de 100% daca personalul ar purta echipamentul de protectie. Totusi, atunci cand pericolul este invizibil cu ochiul liber si efectele asupra sanatatii nu se manifesta imediat, majoritatea angajatilor sunt greu de convins sa foloseasca echipamentul de protectie. Dar cu cat particulele sunt mai mici, cu atat ele sunt mai periculoase pentru ca persista in aer mai mult timp si sunt mai usor de inhalat in plamani. Este obligatia legala a angajatorului sa puna la dispozitia angajatilor echipamentele necesare de protectie pentru desfasurarea activitatii fara riscuri. Mai ales ca investitia corecta in echipamente de protectie se traduce pe termen lung intr-o reducere a costurile aferente pensionarii timpurii si indemnizatiilor de asigurare. De aceea, echipamentele de protectie respiratorie trebuie sa indeplineasca doua conditii fundamentale: sa fie comode si sa garanteze siguranta pe tot parcursul purtarii.

Stiati ca cel mai mare contribuitor la o protectie redusa este fixarea incorecta pe fata?

Mastile de gaze sunt concepute pentru a proteja, dar daca angajatii nu vor sa le poarte pe fata, in timpul lucrului, pentru ca ii deranjeaza sau s-au obisnuit cu mirosul, atunci riscul de imbolnavire al acestora este inevitabil.
Plecand de la aceasta premiza, 3M a dus confortul la un nou nivel, pentru a garanta siguranta angajatilor si pentru a veni in sprijinul angajatorilor. Compania 3M are o experienta de peste 40 de ani in domeniul inovatiei pentru echipamentele de protectie respiratorie, iar luna aceasta a lansat un produs revolutionar care raspunde atat nevoii de confort, cat si nevoii de siguranta.

Inovatia 3M: noua masca reutilizabila 3M™ 6500 in Romania
Noua masca reutilizabila 3M™ 6500 a fost conceputa special pentru a garanta protectie in conditii dificile cum ar fi: mediile industriale cu mult praf, umiditate crescuta si temperaturi extreme. Acest produs are la baza un sistem revolutionar, care permite fixarea si scoaterea rapida a mastii de pe fata, cat si urmatoarele beneficii prin care se diferentiaza:
• Textura din silicon a mastii ofera un confort sporit in timpul utilizarii indelungate.
• Este compatibila cu o gama variata de filtre de gaze, vapori si particule.
• Supapa de expiratie 3M™ CoolFlow™ este acoperita, reducand astfel caldura si umezeala din interiorul mastii, directionand aerul expirat in partea de jos a mastii. Datorita acestei tehnologii, purtarea indelungata a mastilor de protectie respiratorie nu devine o povara, mai ales daca conditiile de lucru se prezinta a fi calde, umede sau solicitante din punct de vedere fizic.
• Benzile de fixare pentru cap si fata ajustabile se potrivesc mult mai bine pentru orice fizionomie.
• Contine un numar minim de componente, ceea ce asigura fiabilitate, putand fi curatate foarte usor.

Mai multe informatii despre noua masca reutilizabila 3M™ 6500 puteti gasi aici: www.SigurantaPersonala.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri