Directorul operatorului feroviar privat Regiotrans, Florin Hadarean, este audiat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), intr-un dosar in care oficiali din Ministerul Transporturilor si CFR sunt acuzati de luare de mita pentru favorizarea unor firme la licitatii.

Hadarean a fost adus cu mandat la DNA, pentru a fi audiat in acest dosar. Intr-un comunicat transmis miercuri dimineata, Directia Nationala Anticoruptie anunta ca procurorii fac cercetari intr-o cauza penala care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, in domeniul transportului feroviar privat de calatori si subventiilor, infractiuni comise in perioada 2008 - 2013. In acest dosar au loc perchezitii in Bucuresti si in judetele Brasov si Ilfov, la 19 adrese, din care doua sunt sediile unor institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane.

Procurorii DNA fac perchezitii la Ministerul Transporturilor, Compania Nationala CFR, Regionala CFR din Brasov si mai multe firme, printre care RC CF Trans SRL Brasov, potrivit unor surse. Procurorii suspecteaza, printre altele, ca, din 2010 pana in prezent, functionari din Ministerul Transporturilor si CFR au favorizat operatorul privat Regiotrans, care ar fi primit, numai in 2011, 182 de milioane de lei din subventii, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Sursele judiciare citate mai spun ca reprezentanti ai CFR vizati in acest dosar sunt suspectati ca au transmis informatii nedestinate publicitatii in scopul atribuirii unor contracte catre anumite firme, pentru achizitia de echipamente scoase la licitatie de CFR.

Printre persoanele vizate in acest dosar s-ar afla Costache Nicolau, fost director al CFR Infrastructura Regionala Brasov, care este suspectat de luare de mita de la Vasile Fanea, administratorul Vest Construct, pentru favorizarea firmei acestuia la atribuirea unui contract de lucrari.

Totodata, in acest dosar Claudiu Dumitrescu, director in Ministerul Transporturilor, este suspectat ca ar fi luat mita de la omul de afaceri brasovean Ganea Iorgu, pentru favorizarea firmei private de transport Feroviar RC-CF Trans.

Foto: cfr.stfp.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri