Omul de afaceri Ion Tiriac a transmis o scrisoare deschisa autoritatilor romane prin care invita orice organism al statului sa verifice activitatile companiilor sale. Scrisoarea vine dupa ce in ultimele zile in presa au aparut informatii potrivit carora DNA verifica o plangere impotriva Elenei Udrea cu privire la modul in care s-au acordat fonduri europene pentru proiectul de agrement Stejarii Country Club. Proiectul Stejarii Country Club este dezvoltat de familia Tiriac.

Scrisoare deschisa Ion Tiriac

Wall-Street.ro va reda scrisoarea deschisa a omului de afaceri Ion Tiriac.

"Subsemnatul, Ioan Tiriac, fidel legilor Romaniei, pe care le respect atat in calitate de cetatean al Romaniei, cat si ca investitor in economia locala, partizan transparentei, eticii si bunelor practici de afaceri, lansez pe aceasta cale o invitatie deschisa catre orice Autoritate a Statului Roman in vederea verificarii activitatilor intreprinse de catre companiile Grupului Tiriac.
Am decis sa fac acest demers public pentru a arata ca activitatea companiilor din Grupul Tiriac se face cu respectarea legilor Romaniei si pentru a pune capat speculatiilor si intoxicarilor aparute in media in ultimele luni.
Pentru aceasta, va asiguram de intreaga colaborare, transparenta si deschidere a companiilor din Grupul Tiriac in relatia cu Autoritatile Statului Roman prin punerea la dispozitie a tuturor informatiilor legal necesare acestui demers.
In acelasi timp, lansez invitatia catre presa centrala, in numele unei corecte si documentate informari a publicului, in cazul in care jurnalistii doresc sa verifice veridicitatea informatiilor obtinute din surse proprii, sa se adreseze reprezentantilor companiilor din Grupul Tiriac. Astfel, se pot evita foarte usor speculatiile, dezinformarea sau informarea partiala asupra unor subiecte, doar din dorinta de senzational.
In egala masura, va aduc la cunostinta ca vom sanctiona pe cale legala, prin demersuri active in justitie, orice act public ce aduce atingere reputatiei personale, a imaginii familiei mele sau a companiilor din Grupul Tiriac".

Stejarii Country Club

Scrisoarea omul de afaceri vine in contextul in care in presa au aparut informatii legate de cercetarea unei plangeri impotriva Elenei Udrea cu privire la modul in care s-au acordat fonduri UE pentru proiectul Stejarii Country Club, dezvoltat de familia Tiriac. Complexul de agrement Stejarii Country Club, dezvoltat de omul de afaceri Ion Tiriac in padurea Baneasa, din nordul Capitalei, a fost finalizat in toamna lui 2013, dupa o investitie de aproximativ 18 milioane de euro.

Desfasurat pe o suprafata de 22.000 metri patrati si construit pe trei nivele, Stejarii Country Club reuneste, printre altele, un centru de fitness, piscine, terenuri de tenis interioare si exterioare, care pot fi folosite in orice sezon, fiind acoperite cu o zgura speciala utilizata la Turneul de la Stuttgart, terenuri de squash, terenuri de platform tennis, o pista de alergare, zone de relaxare si un centru SPA.

Oficialii Tiriac Holdings au tinut de asemenea sa precizeze ca proiectul rezidential Stejarii este un proiect diferit si independent de Clubul de agrement „ La Stejarii” (Stejarii Country Club), cele doua fiind operate de catre entitati juridice diferite. Proiectul Rezidential Stejarii a fost realizat integral cu capital privat, fara accesare de fonduri europene, iar scopul acestuia este unul pur comercial. "Constructia Proiectului Rezidential Stejarii a fost demarata in anul 2008 si finalizata in 2010, drept urmare nu poate fi subiectul unui contract de acordare de fonduri europene semnat in anul 2011", se mentioneaza in comunicatul Masterange Romania, compania prin care s-a dezvoltat Stejarii Rezidential.

SC Masterange Romania SRL nu a avut si nu are in operare sau in dezvoltare niciun hotel sau complex de agrement. Proiectul Rezidential Stejarii isi desfasoara activitatea comerciala incepand din anul 2010 si include 8 cladiri cu 285 de apartamente, toate destinate inchirierii.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri