Remus Borza ramane administrator judiciar la Hidroelectrica, dupa ce a fost , condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

"Imi pare rau ca trebuie sa dezamagesc pe unii dintre dumneavoastra. Borza ramane la Hidroelectrica", a afirmat Borza la conferinta ZF Power Summit. Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru conflict de interese, dupa ce, in prima instanta, el a fost achitat. Instanta suprema a dispus aplicarea unui termen de incercare de trei ani in cazul lui Remus Borza. La aceeasi pedeapsa a fost condamnata si Nicoleta Munteanu, in calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, cea care, de altfel, a fost si ea achitata in prima instanta, de Curtea de Apel Bucuresti, conform Mediafax.

Care sunt acuzatiile aduse lui Borza

Avocatul Remus Borza a fost gasit vinovat de conflict de interese pentru ca firma de insolventa detinuta de el, Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica, a incheiat contracte de asistenta juridica cu casa de avocatura la care Borza era asociat. Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a inregistrat in 25 februarie 2013 dosarul in care Remus Borza si Nicoleta Munteanu, avocati in Baroul Bucuresti, sunt suspectati de conflict de interese, iar in 8 iulie a inceput urmarirea penala in cazul acestora. Cei doi au fost trimisi in judecata in octombrie 2013.

Procurorii au stabilit, in urma verificarilor, ca Nicoleta Munteanu, in calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, desemnata administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, in perioada noiembrie 2012 - februarie 2013, a incheiat 34 de contracte de asistenta juridica intre firma de insolventa si Societatea Civila Profesionala de Avocati "Borza si Asociatii". Asistenta juridica a constat in reprezentare, redactare, semnare si depunere a actelor in mai multe procese civile aflate pe rolul Tribunalului Bucuresti, in care SC Hidroelectrica avea calitate de parte. Munteanu era asociat si la SCP "Borza si Asociatii".

In cazul lui Remus Borza, procurorii au stabilit ca, in calitate de reprezentant al Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica, in perioada noiembrie 2012-februarie 2013, a facut 34 de plati catre firma sa de avocatura, in baza contractelor incheiate de Munteanu. Procurorii au aratat ca Borza este asociat atat in firma de insolventa Euro Insol, cat si la SCP "Borza si Asociatii", "realizand astfel, in mod direct, un folos material atat pentru sine, cat si pentru asociatul sau, Munteanu Nicoleta". Hidroelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Energiei. Compania a intrat in insolventa in februarie 2014, pentru a doua oara in mai putin un an, prima procedura fiind deschisa in perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri