Compania de stat Hidroelectrica isi propune in acest an investitii de 300 de milioane de euro pentru retehnologizarea a trei hidrocentrale si ar putea sa cumpere microhidrocentrale in tari vecine Romaniei, precum si capacitati de cateva sute de megawatt in centrale eoliene dezvoltate pe piata locala.

"Vrem sa achizitionam capacitati de productie in tari limitrofe Romaniei. Posibil sa cumparam cateva sute MW in eolian in Romania", a declarat marti avocatul Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica. Borza a afirmat, la conferinta ZF Power Summit, ca in 16 martie ar urma sa fie semnat contracul de modernizare a hidrocentralelor. El a adaugat ca ar putea sa efectueze, tot in luna martie, o vizita in Senegal, pentru ca priveste cu mare incredere spre Africa, un nou "El Dorado" pentru investitii, arata Mediafax.

Potrivit lui Borza, Hidroelectrica are lichiditati de 800 milioane de lei, si, daca ar identifica proiecte viabile, ar putea sa imprumute 1 miliard de lei la o dobanda de 1-1,5%. De asemenea, Hidroelectrica vrea sa deschida in luna martie o filiala de trading cu energie in Serbia, iar pana la finele anului vrea sa aiba astfel de reprezentante si in Austria si Germania. Producatorul de electricitate este controlat de stat, prin Ministerul Energiei. Compania este in insolventa de la inceputul anului trecut. Hidroelectrica a asigurat anul trecut circa 30% din productia nationala de energie, livrand cu 25% mai multa electricitate fata de 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri