Compania britanica Petrofac a decis sa renunte la contractul incheiat cu OMV Petrom in 2010, care viza exploatarea zacamintelor din zona Ticleni, judetul Gorj, urmand sa discute cu OMV conditiile in care se va retrage din parteneriat.

"In 2014, am lucrat la revizuirea planului de dezvoltare si a contractului-cadru pentru perimetrele din Ticleni. Cu toate acestea, dupa o reevaluare a proiectului la inceputul lui 2015, am decis sa renuntam la contract", se arata in raportul financiar pe 2014 publicat de Petrofac.

Compania arata ca a constiuit provizioane care sa acopere integral valoarea contractului cu OMV Petrom si a prevazut, de asemenea, in buget costurile presupuse de iesirea din parteneriatul cu OMV.

Compania britanica estimeaza ca activele detinute in Romania valoreaza 139 de milioane de euro. In 2010, OMV Petrom a incheiat un parteneriat pe 15 ani cu Petrofac pentru gestionarea operatiunilor la noua zacaminte din zona Ticleni, contractul vizand cresterea cumulativa a productiei cu cel putin 50% pana la finalul lui 2015.

In cadrul parteneriatului, Petrom a ramas detinatorul contractelor de concesiune si al productiei de hidrocarburi, iar Petrofac a gestionat operatiunile la mai multe zacaminte din zona Ticleni in numele Petrom.

Astfel, contractul prevedea ca Petrofac sa asigure expertiza si tehnologiile necesare, precum si resursele financiare si umane. De cealalta parte, Petrom trebuia sa supervizeze operatiunile si sa plateasca pentru cantitatea de titei produsa, inclusiv un tarif crescut in functie de nivelul productiei suplimentare.

Profitul net al companiei britanice Petrofac a scazut in 2014 la 581 de milioane de dolari de la 650 de milioane de dolari in 2013, in timp ce veniturile au coborat la 6,2 miliarde de dolari, de la 6,3 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri