Omul de afaceri Ovidiu Tender a cerut la Tribunalul Bucuresti insolventa firmei Ten Airways, compania sa de zboruri charter, primul termen stabilit de instanta pentru dosar fiind 5 martie.

Companie aeriana detinuta de Tender si-a inceput activitatea in 2010, operand in sistem charter si wet lease, sistem care presupune inchirierea aeronavei cu tot cu echipaj si servicii pentru a opera in numele altei companii, potrivit Mediafax.

Ten Airways a realizat in 2013 o cifra de afaceri de 43,6 milioane de lei, de peste sapte ori mai mult decat in 2012, cand cifra de afaceri a fost de 5,9 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor. De asemenea, compania a trecut in 2013 pe profit, cu un castig de 1,4 milioane de lei, fata de pierderea de aproape 800.000 de lei din 2012. Pe de alta parte, in 2013 si datoriile firmei aeriene au crescut spectaculos, de la 3 milioane de lei in 2012 la 21 milioane de lei.

La sfarsitul anului 2013, compania avea 120 de angajati. In primavara anului trecut, omul de afaceri a anuntat intrarea pe segmentul curselor comerciale, in parteneriat cu brandul Fly Romania. Tender anunta atunci zboruri de linie interne si internationale din Bucuresti, Timisoara si Tulcea catre orase din Italia, Spania, Germania si Turcia si asteapta aproximativ 100.000 de pasageri pentru anul in 2014. Parteneriatul a fost insa intrerupt insa dupa doar cateva luni din cauza unor datorii neachitate de 400.000 de euro, reclamate de Tender.

Dosarul Rafo-Carom

Ovidiu Tender este implicat si in dosarul in care Alina Bica este cercetata fiind acuzata, printre altele ca l-ar fi ajutat pe Tender sa obtina o solutie favorabila in dosarul Rafo-Carom. Omul de afaceri a depus inclusiv o plangere impotriva Alinei Bica.

"Probele administrate in cauza pana in acest moment al cercetarilor vizeaza modul in care procurorul sef DIICOT, Bica Alina Mihaela, dupa preluarea functiei, in anul 2013, in urmarirea intereselor inculpatului Tender Ovidiu, de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu inchisoarea cu executare in regim de detentie", se arata in referatul obtinut de Mediafax. Practic, noteaza anchetatorii DNA in continuare, odata ce a ajuns la conducerea DIICOT, Bica "a inteles sa subordoneze institutia pe care o conduce interesului inculpatului Tender Ovidiu", in dosarul RAFO-Carom.

Potrivit unor surse judiciare, Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihailescu si judecatorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat in sensul formularii unei aparari favorabile in dosarul Carom. In acest scop, omul de afaceri i-a dat lui Mihailescu documente din dosar, pe care acesta sa le consulte impreuna cu Bica. In schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihailescu si Bica un teren, fostul ofiter de Politie judiciara primind si bani pe card. In cele din urma, in decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat in dosarul Carom la 11 ani si patru luni de inchisoare, decizia nefiind insa definitiva.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri