Ministerul Energiei, in calitate de actionar majoritar al Complexului Energetic Oltenia, a aprobat transferul minelor Alunu si Berbesti, judetul Valcea, de la producatorul de electricitate si carbune catre CET Govora, rezolvand astfel si problema datoriilor istorice dintre cele doua companii.

"Transferul celor doua exploatari miniere reprezinta un prim pas dintr-un amplu proces de restructurare care priveste eficientizarea CE Oltenia. (...) Reamintim ca actiunea vine ca urmare a acceptarii de catre cele doua parti implicate, in 9 ianuarie 2015, a solutiei avansate de reprezentantii Ministerului Energiei, punandu-se astfel capat unor discutii si negocieri intre CE Oltenia si CET Govora care trenau de aproximativ un an si jumatate. Cu prilejul vanzarii se sting si datoriile istorice dintre cele doua societati", potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, scrie Mediafax.

Complexul Energetic Oltenia produce 95% din lignitul Romaniei si poate asigura pana la 30% din consumul intern de electricitate. Compania are aproape 19.000 de angajati. Exploatarile miniere Alunu si Berbesti au impreuna 1.097 de angajati si au extras anul trecut 1,41 milioane de tone de lignit. Angajatii celor doua mine au fost transferati la CET Govora. Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat in comunicat ca transferul celor doua mine considerate nerentabile va aduce "un aport semnificativ" CET Govora, care va putea asigura cu energie termica si apa calda orasul Ramnicu-Valcea, respectiv cu abur Oltchim si alte companii de pe platforma combinatului chimic.

"Transferul exploatarilor miniere rezolva o buna parte din problema de personal pe care o are Complexul Energetic Oltenia si se inscrie in seria de masuri care vizeaza eficientizarea acestei unitati economice. Daca in proprietatea CE Oltenia minele Alunu si Berbesti nu sunt rentabile pentru activitatea de ansamblu a societatii, mutate la CET Govora acestea pot aduce un aport semnificativ pentru zona Ramnicu Valcea asigurand caldura si apa calda pentru municipiu, dar si aburul tehnologic pentru Oltchim si operatorii economici de pe platforma industriala (USG)", a spus Gerea. Complexul Energetic Oltenia a fost infiintat in 2012 prin fuziunea termocentraelor Craiova, Rovinari si Turceni cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri