Retailerul grec de jucarii Jumbo a inregistrat vanzari nete de 12,72 milioane euro si un profit net de 3,7 milioane euro in Romania in primul semestru al anului fiscal 2014/2015 (perioada 1 iulie - 31 decembrie), piata unde detine patru magazine, potrivit raportului financiar al companiei.

Jumbo a inaugurat primul magazin din Romania in octombrie 2013, astfel ca nu exista date financiare pentru tot semestrul intai din anul fiscal anterior, dar in perioada octombrie-decembrie 2013 compania a raportat vanzari nete de 4,3 milioane euro si un profit net de 1,43 milioane euro, scrie Mediafax.

In perioada iulie-decembrie 2014, vanzarile Jumbo Romania au reprezentat 3,73% din cifra de afaceri totala a grupului. Cumuland cu vanzarile din octombrie 2013-iunie 2014, Jumbo Romania a inregistrat intr-un an si trei luni vanzari de 21,5 milioane euro. Primul magazin Jumbo din Romania, cu o suprafata de 13.000 metri patrati, a fost deschis in octombrie 2013 la Timisoara, in locul fostului hipermarket Real din nordul orasului. Al doilea magazin, care se intinde pe 14.000 metri patrati, a fost inaugurat pe 9 noiembrie in Bucuresti, in cadrul centrului comercial Arcade de pe Bulevardul Theodor Pallady. In ultimul trimestru al anului trecut, retailerul a inaugurat inca o unitate in Bucuresti (octombrie) si una in Oradea (noiembrie), fiecare unitate insumand 12.000 metri patrati.

In primul trimestru al acestui an compania are in plan sa inaugureze un magazin in Arad, urmat in toamna de unul in Ploiesti si in decembrie in Pitesti. Toate aceste unitati vor fi deschise in spatiile in care si-a derulat activitatea retailerul german de bricolaj OBI, care a decis sa iasa de piata romaneasca. Astfel, Jumbo va ajunge la o retea de sapte magazine pe piata locala. Planurile companiei vizeaza dezvoltarei unei retele de 12-18 unitati pe piata romaneasca. La finalul lunii decembrie, Jumbo avea in Romania 388 de angajati permanenti.

Reteaua Jumbo numara 69 de magazine in Grecia, Cipru, Bulgaria si Romania si un magazin online. In Macedonia si Albania, reteaua Jumbo functioneaza in sistem de franciza. Jumbo este listata din 1997 la bursa de la Atena. Pe langa jucarii, care reprezinta cea mai mare parte a afacerilor, magazinele companiei ofera produse pentru ingrijirea copiilor, rechizite, produse de sezon, decoratiuni si produse pentru locuinta.

Sursa foto: Jucarii, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri