Pentru a alege mobilierul ergonomic de birou potrivit pentru tine trebuie sa pornesti de la nevoile tale. Fie ca iti doresti un scaun de birou pentru acasa sau pentru birou, acesta trebuie sa indeplineasca doua criterii importante: sa fie confortabil si sa se potriveasca corpului tau.

Folosind scaune de birou potrivite, ne protejam spatele si il mentinem intr-o postura corecta, ne protejam gatul si ne crestem eficienta in activitatile de zi cu zi.

Alegerea unui scaun de birou potrivit se face tinand cont de urmatoarele caracteristici:

1. Inaltimea

Ajustarea in inaltime a sezutului trebuie sa se faca astfel incat sa puteti sta confortabil cu picioarele pe podea, genunchii la un unghi de 90 de grade si paralel cu soldurile dvs.

2. Bratele

Alege un scaun ergonomic cu brate. Acesta va permite sa va relaxati bratele si sa va mentineti umerii intr-o pozitie confortabila. Mai ales daca petreceti mult timp la calculator si tastati, este indicat sa alegeti un scaun cu brate reglabile pe inaltime.

3. Spatarul

Unele scaune ergonomice sunt proiectate astfel incat sa respecte curba naturala a coloanei vertebrale si pentru a sustine zona lombara a spatelui. Se recomanda un scaun cu spatar mare care sa asigure sprijin umerilor si gatului.

4. Sezutul

Soldul si fesele trebuie sa beneficieze de confort de asemenea. O adancime optima a sezutului scaunului, trebuie sa pastreze 10 cm distanta intre sezut si partea din spate a genunchilor. Alegeti un scaun ergonomic cu translatie orizontala a sezutului.

5. Tetiera

Un scaun cu tetiera are avantajul ca iti poate sprijini capul atunci cand te inclini pe spate. Este o caracteristica demna de luat in calcul daca tastati la calculator in aceasta pozitie sau daca vorbiti la telefon in timp ce stati inclinat pe spate.

In acest articol veti afla informatii despre doua modele de mobilier ergonomic foarte bine vandute pe piata romaneasca.

Un scaun foarte apreciat este scaunul de birou ergonomic OFF 910. Acesta este confectionat din piele ecologica si beneficiaza de spatar din mesh care ii confera o circulatie buna a aerului. Sistemul de ridicare/coborare functioneaza cu ajutorul unui cilindru pneumatic, iar baza scaunului este realizata din otel cromat.
Scaunul OFF 910 este un scaun de birou managerial care se evidentiaza prin multiplele reglaje de care dispune, atat la nivelul bratelor cat si la nivel lombar.

Acestea se realizeaza si cu ajutorul sistemului multiblock cu care este prevazut OFF 910:
-reglarea balansului fata-spate
-reglarea pe verticala a inaltimii sezutului
-posibilitatea blocarii in orice pozitie din balans
-posibilitatea reglarii curburii spatarului pentru a adera la ergonomia corpului (reglaj lombar)
-reglarea inaltimii bratelor

Dimensiunile scaunului OFF 910 sunt: inaltime sezut: 48-56 cm, inaltime spatar: 95-103 cm, inaltime brate: 68-76 cm si dimensiuni sezut: 68x56 cm.

Un alt model care se impune pe piata este scaunul ergonomic OFF 911 care face parte din aceeasi gama ca si OFF 910. Acesta are sezutul si spatarul tapitate cu mesh, fapt ce asigura o circulatie excelenta a aerului. Baza scaunului este impunatoare si eleganta, fiind fabricata din aluminiu slefuit care ii confera stil si calitate superioara.
Modelul OFF 911 are aceeasi multitudine de reglaje ca si scaunul OFF 910, la care se adauga urmatoarele:
- sincronizare sezut-spatar: se regleaza in functie de greutatea corporala;
- control greutate: se micsoreaza sau mareste tensiunea in functie de greutatea corpului, astfel incat sa se lase pe spate mai repede sau mai incet;
- posibilitatea reglarii tetierei atat pe inaltime, cat si pe adancime;
- posibilitatea reglarii sezutului (inainte -inapoi);

Tineti cont de aceste caracteristici si ganditi-va cum veti utiliza scaunul cel mai mult. Ce activitati efectuati cel mai des cand sunteti asezat la birou? Vorbiti la telefon sau tastati la calculator? Dupa ce veti analiza caracteristicile mentionate anterior veti fi in masura sa luati cea mai buna decizie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri