"Daca isi mentine evolutia climatica de pana acum, 2006 va fi un an excelent pentru productia noastra", a declarat directorul executiv al Murfatlar, Cosmin Popescu, citat de Rompres.

Acesta estimeaza o recolta de aproximativ 23.000 tone struguri, ceea ce ar insemna o productie de 16 milioane litri de vin. Murfatlar are o capacitate totala de 28,5 milioane litri, si o medie anuala de 15 milioane litri. In anul 2004, compania a investit aproape noua milioane euro, dintre care un milion euro - investitie proprie, iar doua milioane euro au provenit din finantari in programul SAPARD.

"In acest moment, compania noastra duce o politica de modernizare, astfel ca profitul realizat in fiecare an este reinvestit in tehnologie de generatie noua", a spus Daniel Negrescu, brand manager la Murfatlar. La complexul ce totalizeaza 63.000 metri patrati se deruleaza in prezent al doilea program SAPARD, care presupune construirea unei hale tehnologice de fermentare si stocaj.

Citeste si:

Murfatlar detine o linie moderna de imbuteliere care, dupa finalizarea lucrarilor de modernizare, va avea o capacitate de 13.000 sticle/ora. Producatorul de vin are 600 de angajati permanenti si aproximativ 2.500 de culegatori sezonieri, care vor incepe lucrul in perioada 10-15 septembrie pentru culesul strugurilor albi si vor castiga in jur de 600 RON pe luna, a precizat Cosmin Popescu.

Din productia totala de vin, o cota de 15-20% va merge la export, principalele piete fiind cele din SUA si Israel, restul urmand sa se comercializeze pe piata autohtona. Printre soiurile cele mai cerute pe piata figureaza, in cazul vinurilor albe, Riesling si Muscat Ottonel, iar in cazul vinurilor rosii Pinot Noir, Merlot si Feteasca Neagra. Din volumul total, Murfatlar produce 70% vin alb si 30% vin rosu, producatorul dobrogean susutinand ca detine 60% din piata romaneasca a vinurilor rosii.