Actionarii Companiei Nationale Posta Romanã (CNPR) vor discuta, saptamana viitoare, infiintarea unei sucursale in capitala Poloniei, a unei fundatii si transformarea in departament a sucursalei Fabrica de Timbre.

"Aprobarea desfiintarii sucursalei Fabrica de Timbre prin transformarea Sucursalei Fabricii de Timbre in departament (...). Aprobarea infiintarii Fundatiei Posta Romana, a documentelor de infiintare (act constitutiv si statut), precum si imputernicirea CN Posta Romana de a indeplini formalitatile de inregistrare a fundatiei. Aprobarea infiintarii in Polonia a Sucursalei Companiei Nationale Posta Romana, care va functiona cu denumirea «Compania Nationala Posta Romana Sucursala din Polonia», cu sediul in Varsovia (aleea Wojska Polskiego 9, 01-524 Varsovia)", se arara in convocatorul sedintei extraordinare a actionarilor operatorului postal.

Posta Romana este controlata de Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Reprezentantii CNPR au declarat ca transformarea sucursalei Fabrica de Timbre in departament si infiintarea sucursalei din Polonia sunt in stadiul de analiza si au la baza obiective economice, relateaza Mediafax.

"Aflate inca in stadiul de propuneri, ele vor fi supuse unor studii suplimentare privind impactul economic si juridic. Cat priveste infiintarea fundatiei, aceasta are ca scop dezvoltarea exponentiala a capacitatii CNPR de atragere de fonduri europene pentru dezvoltare. Avand in vedere faptul ca CNPR nu este eligibila pentru cea mai mare parte a programelor europene de finantare, in Romania, ca urmare a dimensiunii companiei si a formei de organizare, intentionam crearea unui vehicul sub forma unei fundatii, care sa asigure accesarea de fonduri europene dedicate exclusiv dezvoltarii companiei si programelor sale de finantare tehnologica si dezvoltare a resurselor umane. Atragerea surselor alternative de finantare este esentiala pentru o companie cu o mare nevoie de investitii", a aratat compania.

La inceputul lunii februarie, MSI a acceptat oferta neangajanta depusa de operatorul belgian de servicii postale bpost pentru achizitionarea pachetului de 51% din actiunile detinute la CNPR.

Admiterea bpost in etapa de due diligence presupune, in principal, acces la camera de date, intalniri operationale cu managementul companiei si negocierea contractului de privatizare. La finalul acestei etape, bpost va putea depune o oferta finala ferma pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la Posta Romana. Oferta bpost a fost depusa in septembrie 2014.

Cu aproximativ 27.000 de salariati, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de peste 5.600 de unitati.

Sursa foto: Mediafax FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri