Cemacon (CEON) a semnat cu fondul de investitii Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief UA, inregistrat in Olanda, un acord pentru conversia in actiuni a unei creante de 58 milioane lei (13 milioane euro) detinute de fond la producatorul de caramizi.

Cemacon a anuntat in luna februarie a anului trecut ca BCR a externalizat catre fondul de investitii Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief UA, controlat de BCR si presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru, 12 milioane euro din datoria Cemacon catre banca, scrie Mediafax.

"Partile au convenit inghetarea si conversia integrala a creantei detinute de fondul de investitii in cuantum de 58,03 milioane de lei in actiuni Cemacon ca parte a procesului de restructurare a imprumutului Cemacon acordat de BCR, conform hotararii AGEA din data de 22 deembrie 2014", se arata intr-un raport transmis de companie vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Inghetarea creantei presupune ca de la data semnarii acordului nu vor mai fi aplicate dobanzi sau sume suplimentare accesorii creantei. In cazul in care fondul de investitii nu are asigurat pana la data de 1 iunie cadrul legal si statutar pentru subscrierea de actiuni si conversia integrala a creantei, dobanzile vor fi calculate retroactiv.

Transferul creantei catre fondul olandez si conversia acesteia in actiuni fac parte dintr-un proces mai amplu de restructurare a creditelor Cemacon, care a inclus si o majorare a capitalului social, dar si transferul unei parti a datoriilor catre o firma afiliata. Restructurarea pachetului de credite contractat de Cemacon de la BCR constituie o etapa finala a procesului de reorganizare operationala si financiara a companiei, initiat in 2010. Potrivit unui raport cu hotari ale AGA de la finele lunii decembrie a anului trecut, datoriile companiei catre BCR rezultate din mai multe contracte de imprumut se ridicau in octombrie anul trecut la 19,65 milioane de euro, din care 5,54 milioane de euro dobanzi.

Actionarii au decis in decembrie ca firma Cemacon Real Estate, afiliata societatii, sa preia datorii de 5 milioane de euro catre BCR, urmand ca datoria societatii catre BCR sa fie redusa la 13 milioane de euro si denominata in lei, cu rambursare in noua ani, incepand din mai 2015. Cei mai mari actionari ai Cemacon sunt fondul de investitii KJK Fund SICAV-SIF, cu 38,69%, firma Consultanta Andrei&Andrei, cu 24,3%, si SSIF Broker, cu 20,27%, conform celor mai recente date disponibile. La cotatia de 0,27 lei/unitate din inchiderea sedintei de vineri, compania are o capitalizare de 22,19 milioane de lei (5 milioane de euro).

Sursa foto: Cemacon

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri