Restructurarile anuntate la complexurile energetice Hunedoara si Oltenia, operatorii celor mai mari termocentrale din Romania, vor fi probabil "dramatice", iar miza cea mai mare este reprezentata de ajutorul de stat, a declarat joi Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

"Pe energie, mi se pare ca miza cea mai importanta este ajutorul de stat. In asistenta data Romaniei de institutiile internationale incercam sa rezolvam problemele de la Complexul Energetic Hunedoara si, probabil, si pe cele care vor aparea la Complexul Energetic Oltenia", a afirmat Chiritoiu la conferinta Mediafax Talks about Competition. El a adaugat ca probabil ca in lunile urmatoare "vom vedea cat de dramatice" vor fi restructurarile la cei doi producatori de energie, arata Mediafax.

Este insa cert ca reducerile lor de capacitate incluse in planurile de restructurare ale celor doua companii de stat vor afecta modul in care functioneaza intreaga piata de electricitate, a adaugat Chiritoiu. El a mai spus ca raportul elaborat de Consiliul Concurentei pe piata de energie va fi finalizat in cateva saptamani. Restructurarea celor doi producatori de carbune si electricitate este ceruta de Fondul Monetar International. Ministrul Energiei, Andrei Gerea, afirma in luna februarie ca statul incearca sa salveze de la faliment complexurile energetice Oltenia si Huneadoara, aflate intr-o situatie dificila.

Complexul Energetic Oltenia produce 95% din lignitul Romaniei si poate asigura pana la 30% din consumul intern de energie electrica. Compania are aproape 19.000 de angajati. Presedintele Directoralului companiei, Laurentiu Ciurel, a declarat, tot in februarie, ca pentru acest an este programata o reducere a salariilor cu 2,3%, iar de la 1 martie vor disponibilizati aproximativ 3.000 de angajati. Complexul Energetic Hunedoara are aproape 6.500 de salariati, care activeaza in cadrul a patru mine din Valea Jiului (Lonea, Livezeni, Lupeni, Vulcan) si a doua termocentrale care au acoperit in 2013 circa 7% din consumul de energie la nivel national.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri