Enel a obtinut anul trecut un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari) in valoare de 299 de milioane de euro in Romania si Grecia, in crestere cu 3,4%, de la 289 de milioane de euro in 2013, a anuntat joi grupul italian.

Veniturile la subsidiarele Enel din Europa au scazut anul trecut din cauza obtinerii unor "venituri mai mici in Romania si Slovacia, pe fondul declinului preturilor medii la energie" si a rezultatelor mai slabe din Franta, se arata intr-un raport al companiei. Enel reitereaza in raportul anual intentia de renunta la vanzarea activelor detinute in Romania si continuarea procesului de vanzare a operatiunilor din Slovacia, conform Mediafax.

In luna februarie, Enel a suspendat temporar vanzarea activelor din Romania, intrucat anul trecut a reusit sa isi reduca gradul de indatorare, dupa ce grupul italian a anuntat la jumatatea lui 2014 ca vrea sa obtina peste 4 miliarde de euro din vanzarea operatiunilor din Romania si Slovacia. La nivelul grupului, profitul EBITDA a scazut cu 5,6% anul trecut la 15,75 miliarde de euro de la 16,7 miliarde de euro in 2013, in timp ce profitul net a coborat cu 84%, la 517 milioane de euro de la 3,2 miliarde de euro cu un an in urma, pe fondul reducerii valorii activelor detinute.

Enel a inregistrat venituri in valoare de 75,8 miliarde de euro in 2014, in scadere cu 3,7% fata de 78,6 miliarde de euro in 2013. Totodata, grupul italian planuieste sa investeasca 34 de miliarde de euro pana in 2019, in special in afacerile care prezinta riscuri scazute, precum si in pietele emergente. Enel a cumparat de la stat, in 2005, companiile de distributie si furnizare a electricitatii Electrica Banat si Electrica Dobrogea. In 2008, compania a preluat si Electrica Muntenia Sud, care alimenteaza cu energie Bucurestiul. Enel are 2,6 milioane de clienti in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri