Generali Romania si-a dublat anul trecut profitul net, care a crescut de la 20,1 milioane de lei la 39,2 milioane de lei, pe fondul reducerii numarului de angajati cu 22% si al despagubirilor cu 7,3%, in timp ce veniturile din subscrieri au urcat cu 5,5%, potrivit datelor asigurãtorului.

Anul trecut, primele subscrise au totalizat 462,7 milioane de lei, de la 438,7 milioane de lei in 2013. Defalcat, asigurãrile generale au crescut cu 8,5%, la 384,4 milioane de lei, in timp ce politele de viata au scazut cu 7,2%, la 78,3 milioane de lei. In privinta daunelor, sumele achitate de asigurator clientilor pe segmentul asigurarilor generale au scazut cu 11,7%, la 215,9 milioane de lei. Politele de viata au generat plati de 24,4 milioane de lei, in crestere cu 63,6% fata de 2013. Pe total, despagubirile au scazut cu 7,3%, la 240,3 milioane de lei, arata Mediafax.

"Un nivel general mai ridicat de subscrieri a fost inregistrat pe segmenul asigurarilor generale, in principal datorita liniei de business CASCO si a actiunilor de vanzari pentru cresterea productiei noi de retail pentru produsele profitabile. Rezultate bune au fost inregistrate pe linia de asigurari de locuinte si asigurari de daune la proprietati, unde cele mai importante contributii le-au avut canalele brokeri si banci", se arata in raportul Directoratului Generali Romania. In structura veniturilor din asigurari generale, politele auto facultative CASCO ocupa primul loc si au generat prime de 168,1 milioane de lei, de la 145,7 milioane de lei in 2013.

Asigurarile de incendiu si calamitati naturale si de daune la proprietati au insumat 134,81 milioane de lei, in urcare cu 1,7% fata de anul 2013. Pe segmentul RCA, subscrierile au crescut de la 39,96 milioane de lei la 43,8 milioane de lei. Profitul net obtinut in 2014 va fi repartizat pentru rezerve si acoperirea pierderilor din anii precedenti, conform convocatorului sedintei actionarilor Generali Romania, programata in prima parte a lunii aprilie. Asiguratorul roman este parte a grupului italian Generali si unul dintre primii zece asiguratori locali dupa nivelul subscrierilor.

La finele anului trecut, compania avea un capital social de 179,1 milioane de lei si 91 de unitati teritoriale.
Numarul salariatilor a scazut anul trecut cu 22,2%, la 520 persoane. Ponderea brokerilor in totalul subscrierilor Generali Romania a scazut de la 54,6% la 37,8%, iar a agentilor persoane fizice si juridice de la 38,5% la 30,2%. In schimb, ponderea bancilor s-a dublat, de la 3,1% la 6,1%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri