Compania E.ON Distributie Romania Targu Mures, din grupul german de utilitati E.ON, a finalizat o investitie in valoare de 35 milioane de lei (aproape 8 milioane de euro) pentru introducerea sistemului SCADA in statiile electrice, cu scopul cresterii securitatii in furnizare.

Prin sistemul SCADA compania monitorizeaza si controleaza in timp real functionarea instalatiilor electrice pe care le detine, putand sa intervina de la distanta pentru corectarea abaterilor de la functionarea normala a retelei de distributie a electricitatii, potrivit unui comunicat al E.ON Distributie Romania, scrie Mediafax.

Valoarea totala a proiectului a fost de 34,99 milioane de lei. Investitia a provenit dintr-o asistenta financiara nerambursabila de 13,3 milioane lei (88% din partea Fondului European de Dezvoltare Regionala si 12% de la bugetul de stat) si fonduri proprii E.ON Distributie Romania de 21,6 milioane lei.

Compania a fost infiintata in luna ianuarie prin fuziunea E.ON Moldova Distributie si E.ON Gaz Distributie.
E.ON Distributie Romania a bugetat pentru acest an investitii de 197 milioane de lei (44,6 milioane de euro), in scadere cu 11% fata de nivelul de 222 milioane de lei din 2014, cel mai ridicat de la cumpararea de catre grupul german E.ON a distributiei de energie din regiunea Moldovei. In comunicat se mentioneaza ca, in urma investitiilor, numarul intreruperilor in alimentare cu energie a clientilor E.ON din Romania a scazut cu 37% fata de 2008, iar durata acestora a coborat cu 55%.

Grupul E.ON este activ, in Romania, pe piata furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica, deservind aproximativ trei milioane de clienti in 20 de judete din Transilvania si Moldova. La finalul anului trecut, E.ON avea 6.523 de angajati in Romania, in scadere de la 6.903 angajati in 2013, pe fondul transferurilor efectuate in cadrul diviziilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri