Bucuresti, 24 Martie 2015 – Coca-Cola HBC AG, al doilea cel mai mare imbuteliator din lume al produselor Coca-Cola, a publicat raportul „It’s Good to Share – Building Trust, Spreading Happiness.”

Acesta este cel de-al treilea Raport de Activitate Integrat al Grupului Coca-Cola HBC si conine, pentru prima data, atat informatii detaliate despre diferite aspecte de business, cat si legate de guvernanta si dezvoltare durabila, marcand totodata parteneriatele de succes ale companiei.

„Evolutia de succes a companiei Coca-Cola HBC este strans legata de eforturile noastre de a contribui la bunastarea consumatorilor si a societatii in general. De peste 10 ani, am avut o abordare centrata pe derularea activitatilor noastre intr-un mod responsabil si sustenabil, asigurandu-ne ca prin valoarea adusa partenerilor nostri, le castigam increderea. Aceasta valoare este conturata din ce in ce mai mult si de alti factori pe langa performantele financiare, cum sunt: responsabilitatea sociala si cea fata de mediu, reputatia in comunitatile in care operam, investitiile in dezvoltarea angajatilor si a partenerilor nostri. Toate acestea contribuie la performanta afacerii noastre.”, a declarat Dimitris Lois, Chief Executive Officer Coca-Cola HBC AG.

Coca-Cola HBC isi concentreaza eforturile pentru a genera valoare prin rezultatele obtinute la cel mai inalt nivel de calitate, eficenta si grija, in cele 28 de tari in care opereaza. In 2014, aceastea au inclus:

• 2 miliarde de navete de bauturi racoritoare vandute
• peste 589 milioane de consumatori deserviti
• 2,1 milioane de clienti
• 36.362 locuri de munca generate direct si peste 600.000 de oameni angajati in intregul lant valoric
• 8,7 milioane de euro investiti in programe adresate comunitatii
• 31.296 de ore de voluntariat investite in initiative sociale si de mediu
• Reducerea amprentei de apa la 18,4 miliarde de litri
• Reducerea amprentei de carbon la 718.766 de tone
• Recuperarea in proportie de 73% a ambalajelor puse in circulatie
• Reciclarea in proportie de 91% a deseurilor rezultate din activitatea noastra.

In 2014, initiativele de dezvoltare durabila ale companiei s-au concentrat pe trei arii cheie: a) promovarea unui stil de viata echilibrat, b) minimizarea impactului asupra mediului si c) implicarea in comunitatile locale.

In functie de fiecare arie, mentionam urmatoarele initiative:

a). Un stil de viata echilibrat
• 1,6 milioane de participanti activi in programe sportive
• Un portofoliu variat care ofera inclusiv bauturi cu un continut scazut de calorii sau fara calorii pe toate pietele, incepand cu 2015
• Informarea consumatorilor, voluntar, cu privire la numarul de calorii prin etichetele ambalajelor

b). Minimizarea impactului asupra mediului
• Reducerea totalului emisiilor absolute de carbon cu 7,8%, in comparatie cu anul 2013
• 5,8 milioane de euro investiti in proiecte dedicate reducerii consumului de apa in peste 20 de tari, economisind astfel peste 1,1 milioane de metri cubi de apa
• 8 fabrici de imbuteliere care au primit certificarea cu Medalia de Aur European Water Stewardship
• 4,3 milioane de euro investiti in programe de reducere a consumului de energie, obtinand o scadere de 300 milioane de megajouli.

c). Implicarea in comunitatile locale
• 8,7 milioane de euro (2,5% din profit, inainte de a fi impozitat) investiti in parteneriate comunitare si initiative care vizeaza probleme sociale si de mediu
• 2,4 milioane de euro investiti in sustinerea educatiei tinerilor pentru a creste sansele de angajare si pentru a incuraja dezvoltarea culturii anteprenoriale in randul femeilor
• Sustinerea comunitatilor prin peste 30.000 de ore de voluntariat, precum si prin donatii financiare si in bunuri, in cazul dezastrelor naturale.

Coca-Cola HBC a devenit liderul global al industriei de bauturi racoritoare in Indexul de Sustenabilitate Dow Jones World, precum si in Indexul Europe Sustainability, si este listata in Indexul FTSE4Good inca din 2001 – anul in care a fost infiintat. De asemenea, compania a primit calificativul „A” din partea Carbon Disclosure Project (CDP) si un loc in Indexul Global Climate Performance Leadership.

Raportul „It’s Good to Share – Building Trust, Spreading Happiness” urmeaza modelul Consiliului International de Raportare Integrata (IIRC) si respecta Initiativa Globala de Raportare GRI 3.1. De asemenea, acest raport sustine angajamentul Coca-Cola HBC de a comunica progresul, in baza celor 10 principii ale Acordului Global al Natiunilor Unite (UNGC), Mandatul UN CEO Privind Apa si Forumul de Business UN Grija pentru Climat.

Informatiile despre mediu si cele din domeniul social incluse in Raport au fost verificate independent de catre Denkstatt GmbH, inclusiv continutul referitor la solicitarile GRI si comunicarile UNGC in desfasurare. Informatiile despre investitiile in comunitate au fost verificate de London Benchmarking Group.

Raportul Anual Integrat al Coca-Cola HBC pe anul 2014, „It’s Good to Share – Building Trust, Spreading Happiness”, poate fi descarcat accesand:
www.coca-colahellenic.com/investorrelations/annualreports

Despre Grupul Coca-Cola HBC Grupul Coca-Cola HBC este al doilea imbuteliator ca marime al companiei Coca-Cola din punct de vedere al volumului, avand vanzari anuale de peste 2 miliarde de navete.Compania activeaza intr-o zona geografica extinsa, avand operaiuni in 28 de ari, deservind o populaie de peste 585 milioane de oameni. Coca-Cola HBC ofera o gama variata de bauturi racoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apa, sport, energizante, ceaiuri si cafea.

Coca-Cola HBC promoveaza o dezvoltare durabila, generand valoare pentru afacerea sa si pentru societatea in care activeaza. In acest sens, compania furnizeaza bauturi racoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, incurajand in acelasi timp un mediu de lucru deschis, desfasurandu-si activitatea intr-un mod responsabil astfel incat sa protejeze si sa menina neschimbat mediul inconjurator, contribuind la dezvoltarea socio-economica a comunitailor locale. Coca-Cola HBC AG este listata la Bursa de Valori din Londra si la Bursa de Valori din Atena. Coca-Cola HBC este inclusa in indicii Dow Jones Sustainability si FTSE4Good. Pentru mai multe informaii va invitam sa accesati site-ul www.coca-colahellenic.com

In Romania, ca in toate tarile in care isi desfasoara activitatea, Coca-Cola detine si functioneaza pe baza unui sistem propriu, incluzand toate verigile necesare producerii si distributiei produselor catre consumatori. In Romania, Sistemul este format din Coca-Cola Romania (filiala a The Coca-Cola Company) si Coca-Cola HBC Romania (care imbuteliaza si distribuie produsele Coca-Cola sub licenta The Coca-Cola Company in Romania).

Despre Indexul Dow Jones Sustainability
Indexul DJS a fost infiintat in 1999 si a reprezentat primul punct de referinta in privinta sustenabilitatii la nivel mondial. Indicele este oferit in colaborare de catre RobecoSAM si S&P Dow Jones. Grupul monitorizeaza performanta pe bursa de valori a celor mai importante companii din lume, dupa criterii economice, sociale si de mediu. Indicele are rol de punct de referinta pentru investitorii care integreaza aspectele de sustenabilitate in portofoliul lor si furnizeaza o platforma interactiva eficace pentru companiile care vor sa adopte cele mai bune practici privind sustenabilitatea. In urma evaluarii mai multor situatii generale si specifice industriei, numai top 10% companii sunt incluse in Index. Pentru mai multe informatii vizitati http://www.sustainability-indices.com/

Despre CDP
CDP este o organizatie internationala, non-profit, ce ofera companiilor si oraselor singurul sistem global de masurare, informare, gestionare si distribuire a informatiilor esentiale despre mediu. CDP colaboreaza cu fortele din piata, printre care se numara 767 de investitori institutionali cu active in valoare de 92 de trilioane de dolari, pentru a motiva companiile sa ofere informatii despre impactul lor asupra mediului si resurselor naturale si sa ia masuri pentru a-l reduce. CDP detine in acest moment cea mai mare colectie globala de informatii despre schimbarile climatice de baza, precum si despre riscurile privind apa si padurile, si pune aceste date in centrul strategiei de business, investitiilor si politicii de luare a deciziilor. Pentru mai multe informatii vizitati www.cdp.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri