Producatorul de lacuri si vopsele Policolor va reloca fabrica din Bd. Theodor Pallady intr-o noua unitate de productie, pentru care va depune Planul Urbanistic de Detaliu, iar activitatile administrative vor functiona initial in spatii inchiriate, urmand sa fie mutate in noul amplasament in a doua faza de constructie a fabricii.

"Compania nu a renuntat la planurile de a construi o noua facilitate de productie in vestul Capitalei, pentru care a achizitionat deja un teren cu o suprafata de 2,5 hectare, si nu va inchiria hale pentru relocare activitatilor de productie. (...) Compania a externalizat activitatile de depozitare inca din cursul anului 2014, catre un operator specializat de logistica. Cu privire la relocarea activitatilor administrative, birourile Policolor vor fi relocate spre finalul anului intr-o cladire inchiriata, urmand a fi apoi mutate in locatia fabricii in faza a doua a constructiei", au declarat reprezentantii Policolor, scrie Mediafax.

Policolor urmeaza sa depuna la inceputul lunii aprilie Planul Urbanistic de Detaliu, in paralel cu pregatirea documentatiei si a planurilor pentru constructie fiind inceputa si achizitia de echipamente pentru viitoarea fabrica. Pe langa linia de productie de vopsele pentru autorefinish, cu o capacitate de 4.000 de tone/an, Policolor va instala in viitoarea fabrica si o linie de productie de vopsele pe baza de apa, cu o capacitate de 5.000 tone/schimb de productie.

"In ianuarie 2015, Policolor a finalizat achizitia unui nou lot de teren in Bucuresti unde intentiona sa construiasca o noua fabrica. Policolor si-a modificat planurile si a optat pentru inchirierea de spatii de depozitare si birouri pentru viitorul apropiat, in loc sa le construiasca", se arata intr-un raport al fondului Reconstruction Capital, care detine 40% din Policolor.

Reprezentantii Policolor au precizat ca informatiile privind modificarea planurilor se refera la constructia de depozite si spatii de birouri. Potrivit informatiilor din raportul financiar al fondului de investitii, grupul Policolor a avut anul trecut vanzari consolidate de 52,8 milioane de euro, in usoara scadere fata de 2013 (54,15 milioane de euro).

De asemenea, EBITDA a fost de 2,4 milioane de euro, cu 20,6% mai mic decat in 2013 si semnificativ mai mic fata de buget (5,89 milioane de euro), pe fondul unor vanzari sub estimari pe anumite categorii de produse, precum vopsele pentru industrie si domeniul auto.

Pentru 2015, grupul a bugetat un avans de 25% a vanzarilor, asteptarile pozitive vizand toate diviziile, in special cea de vopsele auto pentru care a fost prognozata un avans de 29%, de rasini (+27%) si produse chimice (+47%), in timp ce pentru vopsele decorative a fost bugetata o crestere de 15%.

Policolor a vandut anul trecut catre un dezvoltator imobiliar terenul aferent platformei industriale pe care o detine in Bucuresti si anunta ca facilitatile de productie si activitatile administrative vor fi relocate in zona de vest a Capitalei.

Eliberarea terenului din Theodor Pallady, in suprafata de 13,9 hectare, se va face in trei etape. Prima suprafata trebuia sa fie eliberata pana la finalul anului trecut, urmand apoi ca in cursul acestui un al doilea lot sa fie eliberat. Cel de-al treilea lot din platforma industriala Policolor va fi eliberat in anul 2017, moment la care productia si activitatile administrative ale companiei vor fi deja relocate.

Anterior, compania a anuntat achizitia unei platforme industriale cu suprafata de 2,5 hectare in zona de vest a Capitalei, unde vor fi relocate facilitatile de productie si activitatile administrative. Pentru constructia noii fabrici de lacuri si vopsele Policolor, reprezentantii companiei au anuntat anterior ca au alocat finantari de peste 6 milioane de euro.

Grupul Policolor - Orgachim opereaza doua mari unitati de productie, in Romania si Bulgaria, si este controlata de fondul de investitii RC2. Policolor vinde solutii si produse structurate in patru categorii: Policolor Arhitectural (decorarea si finisarea casei), Deko Professional (constructii, amenajari si sisteme complete de termoizolatie), Klar Professional (refinisarea autovehiculelor) si Industrial Coatings (acoperiri industriale).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri