Compania GDF SUEZ Energy Romania, actionarul majoritar Congaz Constanta, vrea sa divizeze total, fara a intra in lichidare, distribuitorul de gaze naturale, si sa ii preia intregul patrimoniu.

Divizarea se va realiza prin transferul intregului patrimoniu catre al Congaz catre GDF SUEZ Energy Romania si catre filiala sa Distrigaz Sud Retele Bucuresti. Propunerea divizarii Congaz va fi suspusa aprobarii AGA in 28 aprilie, potrivit datelor companiei. GDF Suez Energy a preluat in iunie anul trecut 57,18% din Congaz Constanta de la E.ON Ruhrgas International si OMV Petrom, si a ajuns astfel sa controleze 86% din capitalul distribuitorului de gaze naturale, scrie Mediafax.

Inaintea tranzactiei, principalii actionarii ai Congaz erau GDF Suez Energy Romania (28,59%), E.ON Ruhrgas International (28,59%) si OMV Petrom (28,59%). Restul capitalului social al Congaz este detinut de Petroconst (13,94%), Consiliul Local al municipiului Medgidia (0,028%), Consiliul Local al orasului Mihail Kogalniceanu (0,141%), Consiliul Local al orasului Ovidiu (0,028%) si Consiliul Local al comunei Cogealac (0,084%).

Compania Congaz, infiintata in 1999, are aproape 250 de angajati si opereaza o retea de conducte cu o lungime de circa 850 kilometri. Portofoliul de clienti ai Congaz include 55.000 de clienti din judetul Constanta. GDF SUEZ Energy Romania face parte din grupul francez GDF SUEZ si este activ pe piata romaneasca a productiei de energie din surse regenerabile si a distributiei si furnizarii de gaze naturale si energie electrica. Congaz a avut in 2013 o cifra de afaceri neta de 158,1 milioane de lei si un profit net de 13,7 milioane de lei, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Finantelor Publice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri