Cartea zilei la WALL-STREET 360, propusa de Cosmin Costea, fondator al companiei de consultanta CosteaConsulting.com, este Gandire rapida, gandire lenta.

Gandire rapida, gandire lenta este o carte pe care o eu o consider biblia in psihologie aplicata in business. Este o carte uriasa cu foarte multe invataminte. Eu am citit-o o data, dar simt nevoia sa o mai parcurg o data pentru a o intelege cu adevarat. O recomand tuturor care vor sa inteleaga cum gandesc oamenii. Am lasat aceasta carte in biblioteca si am scris pe prima pagina: “Pentru copiii mei, ca sa intelegeti lumea mai bine".

In cartea Gandire rapida, gandire lenta, Daniel Kahneman ne poarta intr-o calatorie inovatoare prin ascunzisurile mintii si ne explica cele doua sisteme care conduc modul nostru de a gandi. Sistemul 1 este rapid, intuitiv si emotional; Sistemul 2 este mai lent, mai deliberativ si mai logic. Kahneman prezinta capacitatile extraordinare – si, deopotriva, erorile si biasurile – gandirii rapide si dezvaluie influenta omniprezenta a impresiilor intuitive asupra gandurilor si comportamentelor noastre. Impactul aversiunii fata de pierdere si al excesivei increderi de sine asupra strategiilor corporatiste, dificultatile previziunii a ceea ce ne va face fericiti in viitor, efectul profund al biasurilor cognitive asupra mai tuturor activitatilor noastre, de la jocul la bursa de valori pana la planificarea vacantei urmatoare – fiecare dintre acestea se pot intelege numai cunoscand modul in care cele doua sisteme ne modeleaza judecatile evaluative si deciziile noastre.

Cartea Gandire rapida, gandire lenta ne ofera explicatii practice si lamuritoare ale modului in care se iau deciziile atat in afaceri, cat si in viata de zi cu zi – aratandu-ne cum putem utiliza diferite tehnici pentru a ne feri de stangaciile mintale care adeseori ne vara in bucluc. Gandire rapida, gandire lenta va va schimba modul in care ganditi despre gandire.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri