Policolor, unul dintre cei mai mari producatori de lacuri si vopsele din Romania, a depus Planul Urbanistic de Detaliu pentru fabrica de lacuri si vopsele pe care urmeaza sa o construiasca pe platforma industriala detinuta anterior de producatorul Chimester, din Bd. Timisoara, nr. 98. Achizitia terenului, cu o suprafata de 2,5 hectare, a fost finalizata la inceputul acestui an.

Grupul Policolor Orgachim a utilizat capacitatile de productie ale Chimester pentru a obtine rasini necesare pentru fabricarea de lacuri si vopsele in anii 2012-2013, perioada in care propria fabrica din Ruse a fost supusa unui proces de retehnologizare in valoare de 3,6 milioane euro.

„Decizia de achizitionare a acestei platforme a avut loc dupa reluarea productiei de rasini la fabrica din Bulgaria. In urma relocarii din platforma din Bd. Pallady instalam capacitatile de productie pe un teren mult mai bine proportionat pentru necesitatile companiei”, a declarat Marius Vacaroiu, CEO Policolor – Orgachim.

In noua fabrica vor functiona o linie de productie de lacuri si vopsele specifice pentru industria de autorefinish, cu o capacitate de 4.000 de tone/an, si o linie pentru fabricarea de vopsele pe baza de apa, cu o capacitate de 5.000 tone/an/schimb de productie. Productia acestei linii de vopsele pe baza de apa este dedicata operatiunilor comerciale ale Grupului pe piata din Romania.

Eliberarea platformei Chimester, configurarea si constructia de spatii de productie pentru fabrica Policolor vor avea loc in urmatorii doi ani, productia efectiva urmand sa demareze din 2017. Costul acestui nou sit de productie, care include achizitia terenului si estimatul necesar pentru constructie si utilare, se ridica la 6,4 milioane euro.

Sursele de finantare provin din fonduri proprii ale companii si fonduri obtinute in urma vanzarii terenului cu o suprafata de 13,9 hectare, detinut in platforma istorica din Bd. Theodor Pallady. Tranzactia a fost pusa la punct in a doua parte a anului trecut iar pretul de vanzare a fost de circa 18 milioane euro, care vor fi incasati intr-un interval de trei ani.

Policolor tinteste afaceri in crestere cu cel putin 20% in 2015

Grupul Policolor – Orgachim tinteste pentru anul in curs afaceri consolidate de 65,5 milioane euro, in crestere cu 24% fata de rezultatul de 52,8 milioane euro inregistrat in 2014. Rezultatele anului trecut au fost afectate partial de volumul redus al vanzarilor de rasini, fabrica din Ruse incepand sa functioneze din luna mai 2014, si de scaderea cotatiilor produselor petroliere la nivel international.

La finalul primului trimestru Grupul inregistreaza cresteri de peste doua cifre in ambele piete pentru volumele de vopsele pentru autorefinish, rasini si produse chimice si vopsele decorative, in linie cu estimarile proiectate pentru anul 2015.

„Luam in considerare faptul ca cererea din partea consumatorilor de produse pentru renovare se mentine la un nivel stabil iar sectorul rezidential ar putea inregistra in a doua parte a anului un reviriment. Prin urmare vom avea o activitate sustinuta in piata noastra in lunile de vara si venim deja de acum in intampinarea nevoilor consumatorilor prin noi produse si promotii”, a declarat Marius Vacaroiu.

Policolor pregateste investitii de peste 1 milion de euro

Masurile de adaptare si pozitionare in piata locala ale Policolor,aplicate in cursul anului trecut s-au inscris in strategia de apropiere fata de client prin trecerea la distributia directa in anumite zone ale tarii.

Aceasta masura a implicat o tranzitie de scurta durata pentru stabilirea proceselor comerciale si reluarea relatiilor comerciale cu portofoliul de clienti pentru a atinge nivelul de vanzari urmarit. Mai mult, Policolor si-a extins prezenta prin inaugurarea de showroom-uri proprii in Brasov, Cluj si Oradea, care au in oferta atat produse decorative cat si pentru autorefinish. In acest an strategia de extindere va continua prin inaugurarea de noi unitati in Sibiu, Arad sau Valcea. Investitia medie pentru un nou punct de prezentare si desfacere a produselor se ridica la 30.000 euro/magazin, incluzand si stocul initial.

Pentru programul investitional derulat in 2014 Policolor a alocat 1,3 milioane euro, fondurile fiind directionate in principal catre Departamentul de Cercetare pentru devoltarea de noi produse pentru diviziile Policolor Automotive si Policolor Industry.

„In 2015 planul de investitii doar pentru noi produse ar putea ajunge din nou la un total de 1,3 milioane euro. Aceste fonduri sunt separate de investitia de peste 6 milioane de euro pentru viitoarea fabrica”, a mentionat Marius Vacaroiu.

Grupul Policolor - Orgachim este unul dintre cei mai mari producatori de lacuri si vopsele la nivel local, pe o piata pe care mai concureaza cu grupul Fabryo, Deutek sau Kober.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri