OMV Petrom (SNP) a dat startul unor discutii cu banci din Romania si externe pentru refinantarea unei linii de credit in valoare de 930 milioane de euro, contractata in anul 2011.

"Avand in vedere evolutiile recente de pe pietele financiare, OMV Petrom are in vedere refinantarea liniei de credit multivaluta de 930 de milioane euro contractata in noiembrie 2011 si care are o maturitate de trei ani si cu posibilitatea de prelungire de doi ani. Prin urmare, au fost demarate discutii cu banci locale si internationale. Procesul este in derulare", au raspuns reprezentantii OMV Petrom, potrivit Mediafax.

OMV Petrom a contractat in 2011 o linie de credit multivaluta in valoare de 930 milioane euro, cu maturitate de trei ani si posibilitate de prelungire cu inca doi ani, pentru acoperirea nevoilor generale, inclusiv finantarea programului de investitii. Acest imprumut a inlocuit linii de credit in valoare de 875 milioane euro, contractate in 2008 si 2009 cu scadenta in 2012 si neutilizate la data contractarii liniei de credit de 930 milioane de euro.

Profitul net al OMV Petrom a scazut anul trecut la sub jumatate din cel inregistrat in 2013, ajungand la 2,1 miliarde de lei (473 milioane euro).

Compania este controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri