Majoritatea romanilor prefera sa cumpere produse fabricate in Romania si nu in strainatate, alimente, electronice/electrocasnice, consumabile gospodarie, chiar si autoturisme. 89% din respondenti au declarat ca prefera sa cumpere alimente de orice tip fabricate in Romania.

"Trei sferturi din romani afirma ca magazinele ar trebui sa comercializeze produse romanesti, chiar daca ar avea un pret mai mare”, releva un sondaj realizat de CSCI, intitulat „Nationalism economic romanesc”.

Mai ales in ceea ce priveste alimentele si consumabilele, marea majoritatea a romanilor sustin ca prefera produsele romanesti (desi datele obiective arata o alta imagine). La electronice, electrocasnice si automobile lucrurile sunt mai echilibrate: jumatate prefera produse romanesti, o treime produse straine, restul sunt indiferenti.

Studiul releva ca exista premisele unei campanii de tipul “cumpara romaneste”, dar in lipsa unor preturi competitive sustinerea acesteia va fi una doar teoretica

Sondajul a fost realizat la nivel national pe baza a 1.000 de interviuri in randul populatiei adulte in perioada 16 — 24 februarie, iar eroarea tolerata este de 3%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri